Papa Franjo predložio zajednički katolički i pravoslavni Uskrs

Papa Franjo predložio je da se odredi točan dan kada će katolički vjernici istovremeno kada i pravoslavni slaviti Uskrs, izvijestio je Radio Vatikan.

Uskrs je najvažniji kršćanski blagdan kojim se obilježava Isusovo uskrsnuće, a svake se godine obilježava na drugi datum.

‘Moramo se dogovoriti’ oko proslave na isti dan, kazao je Franjo, predloživši da to bude druga nedjelja u travnju. Našalio se kako je ‘skandalozno’ da kršćani danas razgovaraju na sljedeći način: ‘Moj je Isus uskrsnuo na današnji dan, a tvoj će idući tjedan’.

Koptski biskup Kamal Fahim Avad u intervjuu za talijansku La Stampu pozdravio je Papin prijedlog. ‘To bi bilo fantastično. Brojni vjernici ne shvaćaju kako je moguće da je Isus Krist po različitim crkvama uskrsnuo na različite dane, nekad tjedan, a nekad i mjesec dana kasnije’, rekao je biskup.

pogled. ba

1 komentar

  1. Ha moj plisko, ko smi papi savjetovati ali eto meni se čini da bi bilo puno ozbiljnije i učinkovitije da su glave crkvi o tome ozbiljno raspravljale, dogovorile se pa onda na način Crkve obavijestili vjernike i pozvali ih da poštuju dogovor. Ovako ne znam, Bože daj da sve izađe na dobro.

    Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.