Papa Franjo prozvao Crkvu i vjernike: bolje biti ateist nego licemjerni kršćanin

Papa Franjo je u četvrtak ponovno prozvao Crkvu, nezadovoljan licemjerjem koje obiluje među takozvanim kršćanima, javlja Reuters.

Na jutarnoj misi u svojoj rezidenciji je izjavio:

“Skandal je reći jedno, a raditi drugo. To se zove dvostruki život. Ima onih koji govore ‘ja sam veliki kršćanin, uvijek idem na misu, pripadam toj i toj zajednici’.”

Smatra kako bi većina tih ljudi trebala priznati kako “ne žive kršćanskim životom jer ne plaćaju svojim zaposlenicima dostatne plaće, bave se nezakonitim poslovanjem i pranjem novca te vode dvostruki život”.

“Postoji mnogo katolika koji žive ovako i onda stvaraju skandal. Koliko smo puta čuli ljude kako govore ‘Ako je ova osoba katolik, radije bih bio ateist'”, zaključuje papa Franjo.

12 komentara

 1. Eeeee sta bi tek papa Franjo rekao da zna kakva je kod nas situacija. Oprosti im Gospodine jer ne znaju kolko im treba

  Like(4)Dislike(1)
 2. Ovaj portal prati papu kao da mu je sjedište u Vatikanu a ne u Grudama. Papa ovo papa ono kao da je BOG a ne obični đuturum kojem pamet popušta kao i ostalim ljudima u tim godinama.

  Like(1)Dislike(16)
 3. glupane gore iznad u komenteru gdje Papu nazivas DJUTURUMOM KOJEM PAMET POPUSTA….lazni katolice i idiote koje takve kao ti Papa bas kritizira…

  Like(9)Dislike(1)
 4. Vuče četniče!

  Like(0)Dislike(4)
 5. Grudski portali su kao i župa izravno odani papi pošto Grude ne priznaju mjesnog biskupa, zato su stalno vijesti iz Vatikana!

  Like(1)Dislike(2)
 6. gost lazni katolice smrdljivi lazljivi…vrati se u pecinu ti nemas k od katolika

  Like(4)Dislike(0)
 7. Ah jadan ja da sam znao ostao bih ateista.
  Ovako ja sam za vrime moje SFJ bio ateist okretao sam se odakle vitar puše ,onad kada su došli ova ekipa Hrvatske koruptivne zajednice prešao u katolike ponovno se okrenuo odakle puše vjetar.
  Ali neznam sada kako dalje pošto sam licimjeran,ma dibro snaći ću se ja Tito je rekao druže snađi se,
  A onima koji se ne snađu tko je bjima kriv,mogli su i oni.

  Like(3)Dislike(4)
 8. Papa se malo makao u stranu , glumi malo AMERE samo u drugom smislu . Ko god želi zna šta je dobro, a šta nije , samo je pitanje DA ili NE .

  Like(0)Dislike(3)
 9. Vuk malo neurozan.

  Like(0)Dislike(3)
 10. Svako jutro u crkvi sluša svetu misu, a po povratku iz nje vodi drugi život
  licemjerstvo je najgore

  Like(3)Dislike(1)
 11. Papa je malo posenilio pa cu vam ja objasniti. Kršćani koje je on opisao (izbjegavaju plaćanje poreza i obveza prema radnicima, ne plaćaju rad primjereno, uskraćuju radnicima pravo na godišnji, upuštaju se u izvanbračne spolne snošaje…) su isto Kršćani. Neka se i dalje nazivaju tako samo moraju biti svjesni da pred Bogom su SMRTNO zgriješili a pred ogledalom nek se stide licemjerstva.

  Like(0)Dislike(1)
 12. Kad pročitam sve ove komentare, ne želim komentirati ovaj PAPIN ISTUP, jer osobama koje su ostavili ove komentare treba puno više da djelomično očiste srece, od mog istupa. Treba im DUH sveti, ali on ne dolazi ako ga ne tražiš. Bog ne djeluje na čovjeka silom, daje mu izbor SVJETLO ili TAMA. Ako iskreno izaberete SVJETLO, tek tada ćete osjetiti milost, ali to je proces, a ne dobitak na LOTU. Kroz taj proces, koji zna biti dug kao i sam život, toliko toga dobrog dobijate da se zaprepastite. Prihvatite milost i ljubav Božju i ne ulazite u rasprave za koje niste dorasli ni kvalificirani.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.