Papa Franjo stigao u Sarajevo

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo sletio je na sarajevski aerodrom, gdje su ga dočekali kardinal nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i apostolski nuncij Nj.E. Luigi Pezzuto.

Papi Franji je priređen svečani doček uz crveni tepih i vojne počasti, 150 mladih u narodnim nošnjama svih vjeroispovijesti stoji uz crveni tepih svečano dočekujući Svetog oca.

Papa Franjo je na početku svog dolaska u BiH pozdravio sve koji su stajali uz crveni tepih. Više vremena posvetio je rukujući se s mladima, a pozdravio je i sve članove osiguranja koji su stajali na aerodromu.

U 9:45 je planiran susret pape s članovima Predsjedništva BiH, zatim će sa zgrade Predsjedništva pustiti tri bijela goluba. U 11 sati predvodit će središnje euharistijsko slavlje na stadionu Koševo. Poslijepodne Papu očekuju susreti sa svećenicima i redovnicama Katoličke crkve te razgovor s mladima.

(www.bljesak.info)

3 komentara

 1. Već je otišao

  Like(0)Dislike(2)
 2. Neka je!
  Dodija je i bogu i ljudima.

  Like(0)Dislike(2)
 3. najteži trenutak u životu je kad antikrist ljubi ruku svetom ocu a to je čović koji nikd nije bio vjernik ni katolik u biti on je mostarac.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.