Papa na svoja ulazna vrata stavio znak ‘Ne kukajte’: Koncentrirajte se na svoj potencijal, a ne na svoja ograničenja

Ako se netko pitao što papa Franjo misli o ljudima koji se stalno žale, odgovor je izvješen na vratima njegova skromnog stana u Vatikanu, “ne kukajte”.

Na talijanskom jeziku i slovima u crveno-plavoj boji piše da “prekršitelji pate od sindroma stalnog osjećaja žrtve, kao i od manjka humora te sposobnosti rješavanja problema”.

Fotografija znaka objavljena je na internetskoj stranici Vatikan Insider, a potvrdio ju je urednik Andrea Torinelli, novinar blizak Franji koji je Papu intervjuirao nekoliko puta.

– Kazna se udvostručuje ako se prekršaj počini u prisutnosti djece. Da biste iz sebe izvukli ono najbolje, koncentrirajte se na svoj potencijal, a ne na svoja ograničenja – stoji u dodatku teksta.

I na kraju poruka: “Prestanite grintati i poboljšajte svoj život”.

Znak je Papi nedavno dao talijanski psiholog i autor knjiga o samopomoći Salvo Noe. Franjo mu je tada obećao da će iz vica staviti znak na ulazna vrata svog stana.

(Hina)

7 komentara

 1. ” na vratima njegova skromnog stana u Vatikanu, “ne kukajte”. ” Bog dao mojoj djeci i unucadi ”skroman stan kakav ima on ” !!! Jedno je krevet, a drugo stan.

  ” – Kazna se udvostručuje ako se prekršaj počini u prisutnosti djece. Da biste iz sebe izvukli ono najbolje, koncentrirajte se na svoj potencijal, a ne na svoja ograničenja – stoji u dodatku teksta. ”

  Dakle za sve pismene : Odite u najblizu banku BEZ DJECE , uzmite kredit i kocentrirajte se na svoj potencijal ! Za sve ostalo Dragi Bog ce se potruditi, a kamate ce podijeliti FED i Vatikan !
  Sto ovdje nije jasno ?

  Like(1)Dislike(0)
 2. Sad će Gruđani pocet kukat

  Like(0)Dislike(1)
 3. Na cemu je ovi papa?cudan je nekako.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Ljudi se muče da prežive a njemu do [email protected]?

  Like(2)Dislike(0)
 5. kakva zajebancija? Promislite malo o tome, a ne odmah napadati zato jer i sami stalno kukate. To vam je vrhunska poruka, samo naravno da će većina to pogrešno protumačiti .

  Like(0)Dislike(0)
 6. Papa se zove papa zato sto uvjek fino papa.sigurno se jadan brine kako platit rezije,kako registrirati auto,kako odhraniti i obuci obitelj,kako nabavit drva.ima li goriva u autu i slicno.cast bogu,al ovi predstavnici crkve u najvecem broju me neodoljivo podsjecaju na nase politicare.boze mi oprosti.

  Like(2)Dislike(0)
 7. Odkad je ovaj papa na tronu, uvijek postoji potreba tumačenje njegovih riječi, pa kad god izvali ili uradi glupost nađu se svakorazni tumači koji pojašnjavaju šta je htio reći.
  Tako i ova bezvezarija od natpisa koja je na razini ponašanja moje djece koja isto tako ostavljaju poruke na vratima, doduše smislenije.
  I onda takvi kao ti koji papu gledaju ko Boga gutaju svaku ‘vrhunsku’ poruku i meditiraju nad njom.
  De ti, nitko ti ne smeta, ali ne pametuj nama ostalima.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.