Perica Stanić imenovan za direktora SIPA-e

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu imenovalo Pericu Stanića za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Novinarima je to nakon sjednice potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, dodajući da rješenje o imenovanju stupa na snagu danom donošenja.

Stanića je predložio ministar Mektić nakon što mu je Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH dostavio rang-listu uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e.

Na rang-listi uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e našli su se Tomislav Mirosavić s osvojenih 86,11 bodova; Davor Vidović (84,44 boda); Perica Stanić (82,22 boda); Slobodan Nikić (81,11 bodova) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Vijeće ministara BiH je početkom kolovoza razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Novi direktor SIPA-e policijsku je karijeru započeo kao pomoćnik zapovjednika PS u Prnjavoru. Potom je uslijedilo napredovanje te je imenovan krim. inspektorom, a kasnije i zapovjednikom SJB Prnjavor. Nakon toga prelazi na poziciju zamjenika načelnika CJB Banja Luka, zatim glavnog inspektora u Upravi policije, a trenutno je na funkciji savjetnika direktora Policije RS.

Stanić je bio i član Policijskog odbora MUP-a RS, aktivno je sudjelovao u procesu reforme policije u BiH i bio je vođa ekipe MUP-a RS u pregovorima o reformi policije tijekom 2006. godine.

Podsjećanja radi, Stanić je u kumskim vezama sa Mektićem, i obojica su iz Prnjavora.

bljesak.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.