Petar Šimić postao član Legije stranaca

Petar Šimić (21) iz Ljubuškog postao je član elitne postrojbe francuske vojske ”Legije stranaca” – jedne od najboljih elitnih vojnih postrojbi na svijetu.

Šimić je u srpnju 2015. godine pristupio teškim testovima i obuci koji su trajali nekoliko mjeseci te je naposljetku primljen u Legiju stranaca postavši tako legionar.

Legija stranaca (fra. La Légion étrangère) dio je francuske vojske, razlika u odnosu na ostale redovne formacije je to što su njeni pripadnici stranci, dobrovoljci. Legija broji 7.699 ljudi, od kojih je 413 časnika, 1.741 dočasnika i 5.545 legionara podijeljenih u 11 pukovnija.

Najpoznatiji Hrvat u Legiji stranaca zasigurno je umirovljeni general Ante Gotovina.

Bljesak.info

5 komentara

 1. Sritno ti bilo Pere!

  Like(6)Dislike(0)
 2. Svaka cast,momcino!

  Like(3)Dislike(1)
 3. glavu u torbu i na put božiji

  Like(0)Dislike(0)
 4. odakle je pere simic

  Like(1)Dislike(0)
 5. Jos jedan mazlun koji ce ici ubijati po Africi i Islamskim zemljama za saku dolara,moj poznanik je bio u legiji stranaca skoro 20 god…i ispricao mi je par dogadjaja,evo jedan od njih:bili su na jednom zadatku u africi gdje su poslani da uniste jedno pleme sa oko 200 stanovnika jer nisu htjeli prodati svoju zemlju ni otici sa nje da bi jedna americka tvrtka tu mogla kopati bogato nalaziste dijamanata,pobili su cijelo selo ni pas nije ostao ziv da ne bude svjedoka a od toga je bilo mnogo dijece,e to vam je ta placenicka legija koja ubija u ime onoga ko ponudi najbolju cijenu,za cije ce ideale ovaj momak ubijati,za ideale pravde sigurno ne…!!!

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.