Pitanje rezolucije ‘prilika života’ za sve branitelje

Članovi Vijeća branitelja Federacije BiH su, na sastanku u Bugojnu, apelirali na odgovorne da se rezolucija branitelja uvrsti u dnevni red sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koja bi trebala biti održana 11. travnja u Sarajevu.

”Ukoliko vijest s današnje sjednice Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH ne bude onakva kakvu priželjkujemo, u utorak svi idemo pred zgradu Parlamenta da podržimo usvajanje rezolucije”, kazao je član Vijeća branitelja FBiH Vlado Marušić.

Naglasio je da su mnogi branitelji izrazili želju da dobrovoljno idu taj dan u Sarajevo, jer su svjesni da je usvajanje rezolucije “prilika života” koju ne smiju propustiti.

Član Vijeća branitelja uime SBK-a Armin Plivčić smatra neozbiljnim moguće prolongiranje rasprave o prijedlogu rezolucije u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

”Pristali smo na formiranje interresorne radne grupe, sudjelovali u njenom radu, završili i predali rezoluciju tamo gdje je trebalo, s jasnim načinom kako je provesti. I sad, odjednom, kažu da će to biti tematska sjednica na kojoj će se govoriti o koridoru 5-C”, kazao je.

Branitelji su, ističe, spremni poduzeti sve zakonski raspoložive mjere radi implementacije ciljeva sadržanih u rezoluciji.

”Mi ćemo inzistirati na održavanju izvanredne sjednice u utorak, na kojoj će se naći pitanje rezolucije. Na njima je, onda, hoće li je usvojiti ili neće. Savjetujemo im da to učine”, poručio je Plivčić.

U suprotnom, dodao je, uslijedit će blokade i masovni prosvjedi branitelja, koji će se teško moći zaustaviti.

8 komentara

 1. Samo naprid, nema popustanja!

  Like(0)Dislike(1)
 2. puno ti ima ovi branitelja

  Like(0)Dislike(0)
 3. Pa valjda je dosta popustanja tim guzonjama njima tesko sjediti jos sat ili dva! A drugo i umrazeni su da onima koji ne bi trebali imati primanja!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Nedaj Bože nikome

  Zbog ovih guzonja ja sam kao branitelj punog ratnog puta GRAĐANIN DRUGOG REDA koji čak pomalo i smeta u društvu i pojedinim skupinama koji su privatizirati sve oko sebe pa čak i politiku

  Like(0)Dislike(0)
 5. Punog ratnog puta. Svaka cast. Krivodol rujev do gola brda mostar vrdi boksevica uskoplje,sve si to prosao,svaka cast.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Ajmo vidit i komentirat di su bili zapovjednici ovi sto primaju veca primanja i di im je obicni vojnik ili im vojnici nisu ni trebali!

  Like(0)Dislike(0)
 7. Za prosvjed spreman! Ili u Goricu ili u Sa

  Like(0)Dislike(0)
 8. Ovde Je jedino sigurno da oni koji su se uvukli na ta primanja ni ne pomisljaju napustit sami,nema druge nego ih natjerat na to a to ne moze pojedinac.Ja mislim da je pomoglo mnogima da dignu ruku na sebe,laka im zemlja bila.Pa kakav je to covik koji voli da pravi branitelj oboljeli nema za kruva.Ovde stoka upravlja.Okruzili se pravnicima koji diktiraju. Guzonje a stit im je oklopna policija,sramota.Pa koliko su puta pozvani da rjese to pitanje a i sami priznaju da ih ima dosta koji su daleko od te zasluge.20 god im nije dosta,sramota.Ove treba istjerat iz fotelje drugog nacina nema!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.