Platio djeci hodočašće u Međugorje pa ih silovao

Platiti dečkićima, 13-godišnjaku i 15-godišnjaku, hodočašće u Međugorje da bi ih ondje silovao – uistinu ne pripada u pobožna milosrđa, iako je nesretna majka baš u to povjerovala i puna povjerenja predala sinove adolescente u ruke svog župnika u Palermu, piše Jutarnji list.

Posrijedi je bio don Roberto Elice, koga je zbog navedenog zlodjela tadašnji nadbiskup u Palermu kardinal Paolo Romeo opozvao iz župe Presvete Marije Uznesene i poslao u Rim u dom zatvorenog tipa za posrnule svećenike, odakle je u utorak premješten u rimski zatvor, jer će mu biti suđeno za silovanje maloljetnika.

Naime, po talijanskom zakonu se sa silovanjem izjednačuje i odnos za koji je maloljetnik dao privolu, ako nije navršio dob u kojoj se smatra spolno odgovornim, a u svakom slučaju ako je za to dobio novac ili neku inu pogodnost.

Vlč. Elice je pokušao uvjeriti majku dječakâ (ispis toga internetskog dijaloga poslužio je kao dokaz) da mu se dogodilo jednom, da ne zna što ga je spopalo, da ga je omamila želja za ljubavlju i nježnošću.

Ispostavilo se da je tu braću napastovao više puta, u većim razmacima. Kad su govorkanja počela, javio se još jedan muškarac, sada odrastao, koga je isti svećenik zaveo dok je bio dječak.

Corrado Lorefice, sadašnji nadbiskup u Palermu, zamolio je oproštenje od žrtava, izrazivši im svoju solidarnost i ‘duboku bol jer to djelo teško vrijeđa samo ljudsko društvo i unakazuje lik cjelokupne crkvene zajednice, a osobito mnogih svećenika koji danomice i tiho djeluju predano i plemenito na području dijeceze za dobro muškaraca i žena koji su im povjereni’.

Jutarnji list

2 komentara

  1. pratri su pedofili

    Like(0)Dislike(2)
  2. Odstupi sotono,

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.