Plenković u posjeti Širokom Brijegu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je započeo svoju psojetu BiH, nakon što je posjetio Livno, gdje se sastao s općinskim načelinkom te obišao školu čije je radove sufinancirala Vlada RH, Plenković je stigao u Široki Brijeg.

U 16.35 sati, u Širokom Brijegu, predsjednik Vlade posjetio je Franjevački samostan, te obišao Franjevačku galeriju, koja posjeduje preko 1500 umjetnina, od slika starih majstora, preko klasika i majstora hrvatske moderne do suvremenih slika i skulptura (Kardinala Alojzija Stepinca 14).

U 17.10 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković se sastaje s gradonačelnikom Grada Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

Podsjetimo, Plenković bi večeras trebao posjetiti i Mostar gdje će nazočit otvorenju pučke kuhinje fra Didaka Buntića, u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti, a potom će u 19.00 sati istim povodom sudjelovati na svečanoj akademiji.

Dan kasnije,  predsjednik Vlade posjetit će Hrvatski dokumentacijski memorijalni centar Domovinskog rata, koji je utemeljen u kolovozu 2013. kao znanstvena ustanova, specijalizirani arhiv, sa zadaćom prikupljanja, sređivanja, čuvanja te stručnog i znanstvenog istraživanja i publiciranja gradiva iz Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini (Kneza Domagoja b.b.)

2 komentara

  1. Našeg prESjednika LIJUBE Grizelja nema na slikama? Sramota!

    Like(0)Dislike(0)
  2. Jesu li dosli na kurban mozda je nesto i ostalo

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.