Po Hercegovini se provodi pojačana kontrola dokumentacije vozila

Sektor kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ŽZH je temeljem prikupljenih  operativnih saznanja i sigurnosne procjene zaveo akciju kodnog imena ” Zeleni karton ” koju aktivno provodi na tereni od 01. lipnja 2015. godine na području ove Uprave policije. Cilj ove akcije je da se iz prometa isključe vozila koja su predmet potrage a registrirana su temeljem krivotvorene dokumentacije, te utvrditi eventualnu kaznenu odgovornost osoba koja su zatečenu u upravljanju takvih vozilima odnosno ” vlasnike vozila” ili osoba  koje krivotvore dokumentaciju.Provođenjem planiranih mjera i radnji učinjeno je slijedeće:

-Dana 15.lipnja 2015. godine u mjestu Vitina općina Ljubuški od strane policijskih službenika, zaustavljen je vozač inicijala N.P. rođen 1964. godine u Otoku koji je upravljao vozilom marke BMW na kojem su se nalazile njemačke reg. oznake, uvidom u dokumentaciju vozila izražen je osnov sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 373 KZ F BiH. Vozilo i dokumentacija su uz potvrdu privremeno izuzeti od vlasnika o čemu je pismeno  izviješten dežurni Županijski tužitelj i nadležni sud.

-Dana 20.srpnja 2015. godine u kružnom toku u mjestu Ljubuški, općina Ljubuški od strane policijskih službenika, zaustavljena je vozačica inicijala E.Š. rođena 1973. godine u Čapljini koja je upravljala vozilom marke VW Touareg na kojem su se nalazile Švicarske reg. oznake, uvidom u dokumentaciju  vozila izražen je osnov sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 373 KZ F BiH. Vozilo i dokumentacija su uz potvrdu privremeno izuzeti od vlasnika o čemu je pismeno izviješten dežurni Županijski tužitelj i nadležni sud. Provjerom utvrđeno da je za vozilom raspisana potraga od strane CJB Banja Luka.

-Dana 25. srpnja 2015. godine  policijski službenici PU Posušje su došli do operativnih podataka da u ulici kralja Petra Svačića na parking prostoru nalazi vozilo marke BMW na kojem su stavljene reg. pločice, A83-A-723 , provjerom u bazi podataka utvrđeno da reg oznake pripadaju drugom vozilu. Daljnjom provjerom utvrđeno da je vozilo dana 19/20. srpnja 2015. godine otuđeno od strane NN počinitelja na području Mostara. Vozilo je stavljeno pod policijski nadzor  a o svemu je izvješten dežurni Županijski tužitelj.

Planirane aktivnosti se nastavljaju s provođenjem a o učinkovitosti će te biti blagovremeno izviješteni.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH

2 komentara

  1. Samo naprijed…ima ih

    Like(1)Dislike(0)
  2. “Sučajno” policija uvatila čovika iz Otoka s BMW-om, a ministar baš iz Otoka.
    Ko li ga je cinka?

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.