Počela nastava u ŽZH, 876 prvašica sjelo prvi put u školske klupe

U ponedjeljak je u svim osnovnim i srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačke počela nova školska godina.

Prvi dan nastave u školskoj godini 2015./2016. obilježilo je lijepo vrijeme i gužve na cestama.

”U školsku godinu 2015./2016. krenut će 876 prvašića na području ŽZH. Najviše ih je u Širokom Brijegu 293, slijedi Ljubuški 231, Posušje 213 i Grude 139,” potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Broj prvašića je manji za 53 za razliku od prošle školske godine kada ih je bilo upisano 929.

Po prvi put u kratkoj povijesti ”devetogodišnje” u ŽZH, nastava prvašićima počinje u rujnu i nema “skraćenog programa” pa je njih 876 u Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju i Grudama jutros prvi put sjelo u školske klupe. Uzbuđeni mališani su čekali pred školama, gdje su ih učiteljice prozivale kako bi ušli u svoje razrede i upoznali se sa razrednim kolegama.

Oni ‘stariji’ učenici su kraj praznika dočekali s nešto manje entuzijazma, ali ponovni sastanak s prijateljima ipak im je izmamio osmjehe na lica, pa tako su oko širokobriješke gimnazije bila zauzeta i mjesta na “zidićima”, a popularnim “selfijima” se obilježavao i početak još jedne školske godine.

Nastava je uglavnom trajala jako kratko, dok će većina u poslijepodnevnim satima nabavljati udžbenike i školski pribor, pa su redovi u knjižarama uobičajen prizor. Već u utorak nastava se održava normalno, a učenici su dobili rasporede sati i popise potrebnih knjiga.

jabuka.tv

1 komentar

  1. janko zna se šta

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.