Pod geslom “Stavi me kao znak na srce” upriličeni obredi primanja i obećanja u Frami Drinovci (FOTO)

U nedjelju 8. studenog 2015. godine u župnoj crkvi u Drinovcima pod geslom „Stavi me kao znak na srce“ upriličeni su obredi primanja i obećanja u Franjevačku mladež Framu Drinovci. Svečano misno slavlje započelo je u 18 sati ulaskom mladih framaša kroz crkvu. Misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Slaven Brekalo u koncelebraciji s nekoliko svećenika.

U svojoj propovijedi usporedio je geslo obreda s današnjoj situacijom u Frami, ali u svijetu. – Stavite Framu kao pečat na srce. Ljudi možda ne vide vaš rad, vaš trud, ljubav prema Frami, to možda i neće cijeniti niti zahvalni biti. Ali Bog sigurno sve vidi i zna i On je zapečatio ovo vaše življenje za Framu u svoje srce. Nije bitno cijeni li netko nešto, bitno je da Isus sve vidi, i ono što nitko ne vidi, kazao je fra Slaven u svojoj kratkoj, ali vrlo poučnoj propovijedi.

U bratstvo Frame Drinovci primljeno je 28 framaša, 44 ih je obnovilo svoja obećanja, a 15 mladih framaša je pristupilo oltaru i po prvi put obećalo živjeti Evanđelje i odazvati se na svaki poziv dobra.

Svojim pjevanjem misno slavlje uistinu su uveličali članovi glazbene sekcije Frame Gorica Sovići i Ružići, a tu su još bili i framaši iz Frama: Tihaljina, Seonica, Bukovica, Mostar, Široki Brijeg, Čerin, Šujica, Veljaci, Posušje i Posuški Gradac.

Na koncu sv. Mise, duhovni asistent Frame Drinovci, fra Bože Milić, zahvalio se u ime cijele Frame svim gostima iz drugih Frama i svećenicima koji su došli uveličati ovo slavlje. Riječi hvale uputio je i roditeljima framaša koji ih podržavaju na ovom putu, a poseban pozdrav uputio je fra Slavenu, predmolitelju ove svečanosti.

Nakon blagoslova druženje framaša nastavljeno je u školskoj dvorani uz prigodnu zakusku, ples, pjesmu i veselje.

DSC_0008 DSC_0014 DSC_0016 DSC_0023 DSC_0029 DSC_0032 DSC_0039 DSC_0042 DSC_0043 DSC_0056 DSC_0061 DSC_0068 DSC_0076 DSC_0080 DSC_0086 DSC_0099 DSC_0103

 

grude-online.info

6 komentara

 1. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Like(6)Dislike(1)
 2. bog je iluzija

  Like(0)Dislike(13)
 3. svaka cast i sto vise ovoga. ostanite velika i dobra srca

  Like(10)Dislike(2)
 4. Svaka čast!! Prelijepo je vidjeti ovoliku Drinovačku mladež okupljeni oko Isusa koji nasljeduju sv.Franju!! Prelijepa slika!! Bravo Frama Drinovci najbolji ste, ponos našeg sela!! ?❤

  Like(15)Dislike(1)
 5. Ajde i od ovog Drinovčanca, za Božje čudo, jedan pozitivan komentar – valjda molitve ove prekrasne mladeži. Nek ih sve Božji blagoslov prati kroz Život.
  @ gugugu – da bog je iluzija i novac i slast i … a Bog je naš život!!!

  Like(7)Dislike(1)
 6. Ovo je stvarno divno i tu zaista ima dobre i fine djece. Medjutim, ima i onih koji su vec duze vrijeme zalutali i bave se necasnim stvarima, stvarima koje ne prilice jednom framasu/framasici. Zaborave obecanje koje su dali dok padne mrak. Mislim da takvima nije mjesto tu, jer kvare cjelokupan dojam. I nije ovo samo nagadjanje nego cinjenica. Osobno sam napustila framu zbog dvolicnosti nekih framasa te sto slika koja se prezentira svijetu nije bila ni blizu onoj koja je stvarna. Uvijek se nadam da ce netko nadoci i shvatiti svoje pogreske. Ali nemoj obećavati, ako u startu znas da neces ispostovati.

  Like(7)Dislike(7)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.