Podignut spomenik tragično stradalim mostarskim studentima

Sveučilište u Mostaru podiglo je spomen ploču na mjestu stradanja četvero studenata iz Slavonije.

Spomenik je postavljen na lokalitetu Bijela, sjeverno od Mostara.

Podsjećamo, četvero hrvatskih državljana, Tena Vračević, Domagoj Roso, Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović iz Vukovarsko-srijemske županije, utopilo se 19. prosinca 2015. godine kada je vozilo marke “škoda fabia” vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu.

Studenti su se školovali na mostarskom Sveučilištu i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

(Bljesak.info)

4 komentara

 1. Zao mi je ove omladne, stradna sudbina ih zadesila.Ali mislim da spomenicima nije mjesto uz cestu.U mnogim zemljama to je zabranjeno.

  Like(3)Dislike(0)
 2. Pokoj im duši i vječni mir u Božjem okrilju.

  Like(5)Dislike(0)
 3. Slažem se, odavno je trebalo uvesti zabranu stavljanja spomenika uz prometnice. Pa to nema nigdje u svijetu. Žao mi je svakoga tko prerano izgubi život, ali zna se gdje je mjesto spomenicima.
  Po toj logici, planinar pogine u planini, šta bi trebalo, spomenik staviti na planinu. Ili ako se netko utopi u moru, ajmo u more stavit spomenik.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Bar dobro dodje ko podsjetnik ljudima. Policija i tako ne sluzi nicemu osim da maltretira ljude koji voze iznad 55 kroz andrijanice. Piloti jos uvijek slijecu. Umjesto da policija izolira i kaznjava ceste prekrsitelje koji su najveca opasnost hebu obicne ljude koji normalno voze na preglednom pravcu.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.