Podignuta optužnica protiv Širokobriježanina zbog šverca duhanom

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podignuo je optužnicu protiv Marka Martinovića, rođenog 14. listopada 1969. godine u mjestu Gornji Mamići u Širokom Brijegu, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH i Republike Hrvatske.

Po navodima optužnice, optuženi Martinović se tereti da je od ožujka do srpnja 2015. godine, nakon što je u namjeri stavljanja u promet, po prethodnom dogovoru s drugim njemu poznatim osobama, kupovao i dalje prodavao duhan koji je u svojoj kući i drugim njemu poznatim lokacijama rezao i pripremao u oblik pogodan za konzumaciju, kako bi tako pripremljen rezani duhan stavljao u promet na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno prodavao na malo, a za koji duhan nije posjedovao nikakvu dokumentaciju.

Prilikom pretresa u kući je pronađeno 54 kg duhana u listu i 40 kg sitno rezanog duhana.

Martinović se tereti da je nezakonito stavljao u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio kazneno djelo nedopušten promet trošarinskih proizvoda iz člana 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)

4 komentara

 1. Ovo je uništavanje jadne sirotinje podajte ljudima posa lopovi korumpirani na čelu sinim Čovićon i Izetbegovićon udri po naj slabijoj kariki

  Like(6)Dislike(0)
 2. Strasno jadni ljudi moraju od necega zivit

  Like(2)Dislike(0)
 3. A gdje vam je Covic sto je nekada Lijanu pogodova za uvoz robe,milionska prevara,on prezident. A (kvazi)drzave i jada.

  Like(2)Dislike(1)
 4. Jadni martinović jebem im mater lopovsku lopovi lopovi koda muje naslm neznam kolikn

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.