Pogledajte listu Domoljubne koalicije za dijasporu

Predstavnici HDZ-ove Domoljubne koalicije, na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, predali su u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak svoje liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Kad je u pitanju 11. izborna jedinica za dijasporu, zanimljivo je kako istu čine isključivo članovi HDZ-a.

Nositelj liste je Božo Ljubić, nekadašnji predsjednik HDZ1990, a danas predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u BiH. Na drugom mjestu je Ivan Šuker, nekadašnji ministar financija u Republici Hrvatskoj i aktualni saborski zastupnik, dok je na trećem mjestu Nevenko Barbarić, trenutni načelnik općine Ljubuški.

Na četvrtom mjestu nalazi se Željko Raguž. Radi se o aktualnom direktoru Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata i dugogodišnjeg direktora Radija Herceg-Bosne.

Ostala imena su relativno nepoznata po političkom angažmanu, osim Miroslava Piplice, koje je predsjednik austrijskog ogranka HDZ-a.

Na petom mjestu je Mijo Crnoja, na šestom Ante Jukić, a dalje slijede Dragan Konta, Željko Glasnović, Ivan Sablić, Miroslav Piplica, Petar Kuntić, Zvonimir Banović, Darija Prskalo i Ilija Janović.

Zanimljivo, među 14 imena našla se samo jedna ženska osoba.

“Očekujem uvjerljivu pobjedu, ovo je koalicija koja se dokazala i dokazuje već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama, ne vidim razlog da ne pobijedimo”, izjavio je Karamarko. On kaže da su izborne liste i HDZ-a i partnera kvalitetne te da imaju i kvalitetan program. Imamo, dodaje, i lošu Vladu pa ne vidi zašto Domoljubna koalicija ne bi pobijedila.

bljesak.info

9 komentara

 1. Bojkot

  Like(1)Dislike(2)
 2. Milanovic je pravi izbor za Hrvate u BiH. Karamarko je komunjara

  Like(2)Dislike(3)
 3. Uskoro ćemo i u Grudama utemeljiti Domoljubnu koaliciju. Koja ne će biti samo privremena i za vrijeme izbora, nego stalna – trajna.
  U nju će ući svi Hrvati koji imaju hrvatsko srce i dušu, koji ne potječu od komunjarskih predaka i prednika, koji nisu bili ni u dalnjem srodstvu s onim krepanim komunjarama:
  Iz ex-Bekije, Zadruge, “Opštine”, Komiteta SKJ, SSRN-a, SUBNOR-a, SKOJ-a, OZN-e, UDBE, AFŽ-a, USAOJ-a, NO-e, trkačima sa drvenom letvom u ruci u čast rođendana bravara, pjevača “ljubičici beloj”, sudaca odnosno “sudija” za prekršaje koji su kažnjavali hrvatske domoljube za pjesme – “ustani Bane, Vilu Velebita, Marjane, Marjane…”
  Ne samo rečene, nego i još:
  One koji su nosili krunice na retrovizorima automobila, one koji su isticali hrvatske stijegove u svatovima, one žene koje su nosile lančiće s križićem oko vrata, one koji su se vjenčavali ili krstili i krizmavali djecu u crkvi, one koji su uopće išli u crkvu…

  Nakon utemeljenja takve Kolacije, manje će se ispuštati komujarski krikovi po portalima i ostalim javnim medijama, poput ovoga – iznad, koji se predstavlja – grude.

  Like(4)Dislike(0)
 4. ccc, pa vakat mu mrit, šta će božo bogati za hrvate u bih napraviti, malo ce u sabor da moze i njihovu penziju zaradit i to je to. Isto ko i dosadasnji predstavnici dijaspore, NIKAD SE NISU JAVILI ZA RIJEČ. Ma mrš

  Like(3)Dislike(1)
 5. Što je bilo bilo je Jure “tuten” više nema.

  Like(0)Dislike(0)
 6. ma što taj ljubić više hoće. nakra se novaca koje su slali iz hrvatske i opet mu malo. boli njega kurac za nas hrvate iz bih samo neka je njemu dobro. nije mu valja hdz a i 90-ka ga izbacila a on u hrvatski sabor. budaletina tko ga predlaže i još veća koja ga gura.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Marić će biti novi guverner, kaže da zna.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Obzirom da dobro pamtiš te predratne udruge i partije dade se primjetiti da ti pomalo fale jadna moja marića strana

  Like(0)Dislike(0)
 9. Svakako bi bilo pametnije da je Raguž nositelj a Glasnović do njega i to se može ispreferirati ako bude pameti, a Barbarić nek se pojačanim izlaskom tuče za treći mandat. Ali kako je ovdje malo što pametno opet će Ljubić na zelenu granu – nažalost!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.