Pogledajte tko su novi članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BIH

U subotu  11. ožujka u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održana je jubilarna 10. Konvencija Mladeži HDZ BIH i obilježeno je 25. godina postojanja Mladeži.

Na 10. izbornoj konvenciji, uz sudjelovanje 437 izaslanica i izaslanika izabrano je novo vodstvo Mladeži HDZ BiH za sljedeće mandatno razdoblje od dvije godine.

Mladež HDZ BiH izabrala je novog predsjednika i Predsjedništvo Mladeži, a novi predsjednik Mladeži HDZ BiH je Mario Mikulić.

Izaslanici Mladeži HDZ BiH iz cijele Bosne i Hercegovine birali su između dva kandidata za predsjednika Mladeži. Uz Maria Mikulića dosadašnjeg člana Predsjedništva Mladeži, kandidat za predsjednika bio je i Vedran Kožul, dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ BiH u dva mandata. Nakon predstavljanja kandidata, njihovim planova i programa za budućnost izaslanici su odlučili svoje povjerenje dati Mariu Mikuliću koji je dobio povjerenje 217 izaslanika, dok je Vedran Kožul dobio povjerenje njih 211.

Na prijedlog predsjednika Mikulića za zamjenika predsjednika jednoglasno je izabran Nikica Vidović iz Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Soli.

Za dopredsjednike M HDZ BiH voljom izaslanika izabrani su:

Zvonimir Pavić, ŽO Mladeži HDZ BIH HBŽ,
Martina Ćorluka, ŽO Mladeži HDZ BIH ZHŽ,
Jakov Križanović, ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB
Ivon Jerković, ŽO Mladeži HDZ BIH Vrhbosna i
Gordana Ćurić, ŽO Mladeži HDZ BIH ZDŽ.

Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BIH koji su jednoglasno izabrani na prijedlog predsjednika Mikulića su:

Šimo Filipović, Brčko Distrikt
Anto Gregurević, ŽO Posavina
Miroslav Jakešević, ŽO Središnja Bosna
Ella Kramar, ŽO Vrhbosna
Pero Josipović, RO Posavina
Ante Mišetić, ŽO ZHŽ
Ante Tadić, ŽO HBŽ
Vinko Pavlović, ŽO Soli
Andrea Pehar, ŽO HNŽ
Igor Šimić, ŽO ZDŽ

Na Konvenciji Mladeži sudjelovalo je preko 400 izaslanika, bivši predsjednici Mladeži HDZ BiH,  gosti iz Mladeži HDZ Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Josipom Bilaverom te glavna tajnica Mladeži Europske pučke stranke Andrea Vodanović. Mladeži se obratio i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i podržao rad Mladeži, naglašavajući da je Mladež jedan od četiri stupa HDZ-a BiH. U svom je govoru dr. Čović naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH te kazao kako je Mladež HDZ-a BiH zaslužna za najbolji rezultat ove stranke na lokalnim izborima prošle godine.

Na kraju Konvencije sudionicima se obratio novi predsjednik Mladeži HDZ BIH, Mario Mikulić, koji je naglasio zajedništvo i otvorenost članstvu kao osnovnu zadaću novoga vodstva, uz realizaciju plana unutar nove vizije Mladeži koju je prethodno predstavio.

8 komentara

 1. Tko je presjednik iseljene mladezi i koja mu he meil adresa

  Like(5)Dislike(4)
 2. Vidim BiH kao prosperitetnu drzavu, mladez ce pokrenit ovaj ispaceni narod

  Like(4)Dislike(0)
 3. Ko od ove mladeži ne misli da mora LIZATI neku stvar Draganu.

  Like(4)Dislike(4)
 4. Još malo ovi će i štafetu organizirati a slet će biti na stadionu u Mostaru, svakako ovi iz HDZ-a imaju iskustva sa onom prijašnjom štafetom, jer većina su ili bili komunisti ili njihovi roditelji.

  Like(4)Dislike(2)
 5. Je li mu šta u rodu : Branko ili Matiša Mikulić ?

  Like(0)Dislike(0)
 6. Čovićevi pioniri.ajde neka imati ćemo opet nekog da pljačka napaćeni narod

  Like(2)Dislike(0)
 7. Mladi lijepi pametni i još u partiji, skoro kao nekad Skojevci, oni su povlašteni a ostali torbu na rame i put pod noge u bili svit!

  Like(3)Dislike(2)
 8. da da, ti si jućer sljego iz Podveležja, došo na Kujunđiluk i prešo odmah na Španjolski trg da mahnitaš.
  Nije za tebe politika, zove te nena Đulsa da se vratiš kući jer su ti ovce zalutale i otišle iznad Gostinih pojata, u pravcu Nevesinja.

  Umjesto da ti tražiš i vratiš ovce, treba tražiti i vraćati tebe, hajvanće jedno!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.