Pojeo janjetinu u Jablanici i pobjegao: Konobar ga jurio do Banja Luke

Gost iz Metkovića je stigao u restoran “Zdrava Voda” u Jablanici, sinoć oko 22:30 i naručio janjetinu i pivo, piše Sarajevo365.com.

Kada je završio sa obrokom, prema tvrdnji gazde lokala koji je pregledao nadzornu kameru, rekao je konobaru da mora otići do svog automobila koji je bio parkiran ispred, kako bi uzeo novčanik da plati, što mu je konobar i odobrio.

Nakon toga, gost je odmah sjeo u auto i počeo bježati.

Kako Sarajevo365.com piše na osnovu priče uposlenih, njihov kolega Omer Bašić, vidjevši da gost bježi, a da nije platio, odmah je uzeo svog BMW¬-a i počeo ga juriti, jer je zapamtio da mu je taj isti gost dok je jeo, slučajno rekao kako putuje za Banja Luku.

Spomenuti konobar vjerojatno nije ni slutio da će morati da vozi sve do ulaza u Banja Luku gdje ga je sustigao uz pomoć policije, koju je zvao uz pomoć mobilnog telefona tijekom vožnje.

”Plašio sam se da mu se što ne dogodi, on je moj ponos, a situacija je bila opasna, znate voziti tako brzo sve do Banja Luke nije baš mala stvar, ali on je takav, ne voli nepravdu”, rekao je njegov brat koji također radi u ovom lokalu, i dodao da se radilo o računu u vrijednosti od 32 KM.

”Imao sam želju da ga natjeram da povrati, ali mi policajci nisu dali”, kazao je Bašić.

Prema dostupnim informacijama, gost prevarant je rekao policajcima da nije htio da plati jer je meso bilo hladno, ali je ipak zadržan u policijskoj stanici u Banja Luci radi dalje obrade, iako je kasnije čak i ponudio 50 KM ”samo da se sve završi”.

14 komentara

 1. koja blama

  Like(1)Dislike(0)
 2. Ovo je problem današnjih medija pišu se nebitne stvari, a u Grudama sam sinoć osobno prolazio s kolicima i djetetom kroz centar, ali sam odustao nakon sto sam naišao na 150 metara dužine vozila parkirana, a na početku toga stoji policajac koji sve to gleda mrtav hladan…e o tome pisite kad se već zove portal Grude online, a ne pisite o Banja Luci i Jablanici…

  Like(15)Dislike(3)
 3. Slazem se da su ovo ne bitne objave a sto se tice parkinga nije kriva policija, ne moze se pisat 200 kazna za parking svaku vecer nego to treba opcina rijesit pravljenjem novih parking mjesta il premjestanjem turnira na neku drugu lokaciju..

  Like(5)Dislike(4)
 4. Ne zna se ko je jadniji ili gazda ili taj gost,a ja sam tu 2 puta svracao i ni jednom nije donio sto sam narucio pa nisam ni jeo ni platio eto slucajno nisu zapamtili sta se naruciva!?

  Like(2)Dislike(2)
 5. Ja sam pojeo janjetinu nazvao me iz Omisa Kovacic kaže ti odi Bozo ja ću platit janjetinu kad oni nevjeruju mostu pa potjera zamnom.

  Like(2)Dislike(0)
 6. jel bila i kapula

  Like(1)Dislike(0)
 7. Vise ga je gorivo kostalo pratit ga nego racun .moga je do austrije coviku zavrsija godisnji odmor pa ode kuci

  Like(0)Dislike(0)
 8. Bitno je da je on sjeo u bweja to je negovo ponos nebi za cjelo janje sramota

  Like(0)Dislike(0)
 9. Ja sam jednog jurio do Antartike

  Like(0)Dislike(0)
 10. Glupi baliđžan

  Like(1)Dislike(0)
 11. Ko spercad gladno

  Like(0)Dislike(0)
 12. Nek ga je pratio,ima i pravo.Nije tu stvar Qacuna,nego neces me praviti budalom.I svaka mu cast!

  Like(1)Dislike(0)
 13. Naravno da jedan portal mora pratiti sta se zbiva i u drugim gradovima.Tko bi ga citao da prati zbivanja samo u jednom gradu.Ne znate sta pisete,bitno je se samo javiti i mlatiti jezikom!

  Like(1)Dislike(0)
 14. Ugrudjanska bojna i komentari bljak.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.