Pokušaj likvidacije Marinka Čavare na autocesti prema Zenici?

Predsjednik FBiH Marinko Čavara održao je danas konferenciju za medije na kojem je priopćio kako je podnio prijavu nadležnim institucijama zbog sumnjivog događaja koji mu se dogodio na autocesti Kakanj – Zenica 5. srpnja kada je osjetio da mu je život ugrožen.

Kako se navodi u prijavi, događaj se dogodio između 17:15 sati i 17:30 sati na dionici Kakanj – Zenica kada se kretao prema Lašvi.

Predsjednik FBiH je tada krenuo kući u Busovaču i oslobodio je osobno osiguranje. Njegov vozač je vozio službeni automobil Audi do naplatne kućice u Kaknju kada je Čavara prešao na mjesto vozača jer su se zaustavili kako bi vozač očistio vjetrobransko staklo, piše Klix.ba.

“Uočio sam vozilo parkirano uz branik s lijeve strane i primijetio sam da me nepomično gledaju bez reakcije, što mi je bilo sumnjivo jer smo se tu nalazili pet minuta i nikada do sada nisam vidio zaustavljena vozila.

Namjerno sam se zadržao da prođe još jedan kamion, a zatim se polukružno okrenuo u pravcu Zenice. Vozilo je krenulo za nama. Vozio sam 110 kilometara na sat kako bih provjerio da li me prate, a oni su vozili za nama s rastojanjem od 100 metara.

Nakon šest kilometara pretekli su nas i otišli ispred 500 metara da bi držali to odstojanje. Kako smo se približavali silasku s autoputa Bilješevo, automobil je usporio pored parkiranog kombija u zaustavnoj traci i razgovarali su”, rekao je Čavara.

Kako se predsjednikov automobil približavao, kombi je krenuo, ali ga je propustio, dok je prvobitno vozilo bilo parkirano kod podvožnjaka ispred autoceste, a kombi se dvoumio dali da skrene ili nastavi voziti.

“Da sam skrenuo prema podvožnjaku život bi mi bio ugrožen jer bih bio blokiran. Krenuo sam prema Zenici. Osjetio sam nesigurnost i zbog cjelokupne sumnjive situacije sve sam prijavio nadležnim institucijama.

Ne želim prejudicirati ništa, ali tražim odgovor od nadležnih institucija. Čudno je i to što nitko nije pisao o ovome i što nije procurila informacija jer da sam ‘pokupio’ neki prometni znak svi bi znali”, rekao je Čavara.

Kada je došao do naplatnih kućica u Zenici predstavio se policajcima i ispričao što mu se dogodilo, te ističe kako su vrlo profesionalno postupili. Zahvalio se svim policijskim službenicima koji rade na ovom slučaju i brinu o njegovoj sigurnosti.

Predsjednik FBiH inače ima pravo na policijsku pratnju 0-24 sata, ali je Čavara istaknuo kako je tijekom ove dvije godine često oslobađao obaveza svoje osiguranje jer se nikada do sada nije osjećao ugroženo.

12 komentara

 1. ajde smrdljivce ne seri

  Like(0)Dislike(3)
 2. Jaka vaca

  Like(0)Dislike(1)
 3. A boga ti naslova u tekstu, nema to nikakve veze sa tekstom i stvarnom situacijom. A osim toga, Ćavara umislio da je važna faca, niko ga i ne primjećuje.

  Like(3)Dislike(1)
 4. Budimir je bio udbaš

  Like(0)Dislike(0)
 5. To si se ti nadokija rakije ili pive pa ti se pricinja. I di je u ovoj prici i p od pokusaja likvidacije,,,

  Like(2)Dislike(1)
 6. Ovo je iz nekog starinskog trecerazrednog filma samo reklama ko prica o podjeli Bosne da te neko tija oladit oladija bi te u spavacoj sobi moj pobro malo si nesto umislija.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Koj bi budla trošila metke na ovog draganovog uzliguzica.

  Like(0)Dislike(0)
 8. ha haaaaa haaaaa joj price…koja sranja

  Like(0)Dislike(0)
 9. Na mene zena pokusala atentat,zna da se ne smim seksat duze od sat vrimena a ona oce sat i pet minuta i gotovo.hahaha

  Like(1)Dislike(0)
 10. Hahaha,e veću glupost nisam odavno čuo,jesi talenat i gotovo…

  Like(0)Dislike(0)
 11. Bio on bitan ili nebitan, a na toj funkciji je itekako bitan, jer koga “sarajvostanske age” ne mogu držati pod nadzorom, i to onim totalnim, “vikićevci dejstvuju”! Pa što vi kojima je ovo neka vrst “loše iscenirane obmane” , stvarno mislite da su bivši AID-ovci sposobniji od ovakvih pokušaja?! Pa niti onda kada su imali cijeli njihov represivni aparat pod totalnim nadzorom nisu imali djelatnike koji su bili educirani za likvidacije da su u niz slučajeva ostavili više tragova nego beba nakon lizanja nutele!!

  Like(0)Dislike(0)
 12. Ovaj smiješni Ćavara gleda loše filmove i počeo se ponašati kao kao važni likovi iz tih filmova a usput da još više pokuša prikazati kako je ugrožen jer je hrvat. Počela je već izborna kampanja.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.