Pola godine zatvora za krađu milodara iz crkve u Ljubuškom

Na šest mjeseci zatvora osuđen je Čapljinac Josip Karačić jer je prije godinu dana provalio u crkvu Svete Kate u Ljubuškom odakle je ukrao kovanice iz kutijica za milodare.

Iako je u sudnici Općinskog suda u Ljubuškom rekao kako se kaje te priznao da je provalio u crkvu, na ljubuškom Sudu su mu izrekli kaznu od pola godine zatvora kako bi se ispunila svrha kažnjavanja te kako bi se popravio.

Naime, u jučerašnjem priopćenju Općinskog suda Ljubuški se navodi kako je on ranije kažnjavan za mnogobrojna kaznena djela. Što se tiče prošlogodišnje provale u Crkvu usred Ljubuškog, tada su policajci dobili dojavu da netko provaljuje u crkvu te su došli pred istu i uhitili Karačića kada je iznosio sitni novac.

Kako su jučer priopćili iz Suda, on je te večeri 8. srpnja 2014. s metalnim vijkom obio drvena vrata s južne strane Crkve te je ušao unutra i iz kutijica ukrao kovanice. “Odvalio je vratašca na drvenim sandučićima ispod dva kipa, a potom kroz sačinjen otvor iz unutrašnjosti kipova uzeo neutvrđeni iznos sitnog novca u metalnim kovanicama, nakon čega je sa otuđenim novcem izišao kroz ulazna vrata izvan Crkve gdje su ga zatekli policijski službenici PU Ljubuški”, navodi se u jučerašnjem priopćenju Općinskog suda u Ljubuškom.

5 komentara

 1. Pa koliko bi tribali dobit ovi fratri, svecenici i ostali crkveni redovi?

  Like(1)Dislike(0)
 2. ništa on nije kriv pozdrav

  Like(1)Dislike(0)
 3. SIGURNO DA JE SVAKA PROVALA I KRAĐA KAŽNJIVA, PITAMO SE SAMO KADA ĆE BITI OSUĐENI ONI TAJFUNI KOJI SU DRUŠTVO OSITOMAŠILI I DOVELI DRŽAVU PRED BANKROT.

  Like(1)Dislike(0)
 4. narod dao narod uzeo njegov problem je što je uzeo milodare a ne novac.

  Like(2)Dislike(0)
 5. e to su bili novci sve od 5 lipa pa do cile 1 kune pa sve od 5 pfeninga pa do 0,5 km a ima i razni dugmadi jer poznavajući ljubušake ne daju oni vele ko i drinovčani

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.