Policajci bijesni: O događaju u Imotskom bruji cijeli MUP, a odgovorni su ga pokušali zataškati! Bahatog zamjenika načelnika smijeniti, a hrabrog kolegu nagraditi

Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila priču o imotskom policajcu koji je odbio zapovijed nadređenog te unatoč pritiscima bahatog šefa kaznio pijanog vozača, oglasio se i Sindikat policijskih službenika.

U svom priopćenju obrušili su se na kolegu koji je prijetio službeniku i ometao ga u obavljanju službene dužnosti, te su zatražili od čelnih ljudi Ministarstva unutarnjih poslova da ga smijene, a nagrade i odlikuju hrabrog policajca.

Također, upozorili su i na činjenicu da su odgovorni pokušali zataškati cijelu priču, te da je ovaj incident naštetio ugledu policije.

“Policijski službenik je, bez obzira na prijetnje nadređenog rukovoditelja, postupio u potpunosti sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima i građanina procesuirao, a sukladno Zakonu od državnim službenicima naređenog rukovoditelja prijavio svom neposrednom rukovoditelju Zvonku Bubalu, načelniku Policijske postaje Imotski o čemu je obaviješten i Operativno-komunikacijski centar policije PU splitsko-dalmatinske.

Obzirom na sve navedeno i na skrivanje događaja od javnosti, jer po navodima Slobodne Dalmacije o ovom događaju nije obaviještena javnost na redovitom biltenu PU splitsko-dalmatinske zato što si je netko od odgovornih osoba dao za pravo da prosudi da ova informacija nije od nekog sigurnosnog značenja iako o cijelom događaju bruji cijeli MUP, možemo samo izvesti zaključak da se rukovoditelje mora i treba slušati bez obzira bile njihove zapovijedi zakonite ili ne, a kada ih se i prijavi učinit će se sve da se događaj zataška i da oni prođu nekažnjeno.

Ono što nas brine je činjenica koju navodi Slobodna Dalmacija, a ta je da se navedeni rukovoditelj ističe kao ugledni član određene policijske udruge i da je postavljen za vršitelja dužnosti voditelja Tranzitnog prihvatnog centra za strance Trilj iako natječaj još nije objavljen i centar nije u funkciji, pa se s razlogom pitamo da li se određena policijska udruga bavi kadrovskim poslovima, jer bi se dalo zaključiti da su mnogi članovi i dužnosnici te udruge ujedno i rukovoditelju u policiji na nivou cijele države.

Ako je tako molimo MUP da prilikom natječaja u uvjetima natječaja propiše obvezno članstvo u toj udruzi kako bi i drugi policijski službenici koji se javljaju na natječaj imali iste šanse prilikom imenovanja na rukovodeće funkcije u policiji.

Poštovani državni tajniče, gospodine Kopal, kakvu to poruku javnosti policija šalje s ovakvim postupanjem i skrivanjem događaja, stoga kao sindikat pitamo Vas sljedeće:

Zar rukovoditelji svojim primjerom ne bi trebali biti uzor kako policijskim službenicima tako i građanima i što su nadležne službe poduzele u konkretnom slučaju tj. da li je rukovoditelj udaljen s dužnosti jer je evidentno svojim ponašanjem teško naštetio ugledu policije i počinio kazneno djelo i koji su daljnji postupci naspram njega?

Ima li javnost potrebu znati za ovaj događaj i tko je ta odgovorna osoba u PU splitsko-dalmatinskoj koja si je dala za pravo ovaj događaj prešutjeti na redovnom izvještavanju javnosti kvalificirajući ga da nije od nekog sigurnosnog značenja?

Da li policijski službenici trebaju postupati sukladno zakonu i pravilima struke ili kako im to nalažu njihovi rukovoditelji, bez obzira da li su te zapovijedi zakonite ili ne, koliko brzo i kako nadležne službe i u njima odgovorni pojedinci postupaju prema takvim rukovodećim policijskim službenicima te kakva je ovo poruka policijskim službenicima u sličnim situacijama, kao i građanima?

Poštovani Državni tajniče, očekujemo od Službe za unutarnju kontrolu MUP-a da inspicira ovaj slučaj, a od glavnog ravnatelja policije da nakon inspiciranja slučaja pokrene disciplinske postupke protiv odgovornih rukovoditelja navedene Policijske uprave, a policijskog službenika koji je savjesno i odgovorno obavio svoj posao pohvali za hrabrost i nagradi”, stoji, između ostalog, u priopćenju Sindikata policijskih službenika.

Slobodna Dalmacija 

8 komentara

 1. A ništa čudno ovo je humor šta ave policija radi posebno IMOTSKA

  Like(2)Dislike(0)
 2. Pa šta popio pa popio,napiši kaznu i živili a ne prijetiti da je on zmjenik ovog ili onog. Jesi napravio glupost jesi pa onda lijepo snosi odgovornost, ne kužim u čemu je kvaka.

  Like(3)Dislike(1)
 3. Smjeniti takvog šefa policije pa ovi Imoćani samo naučili samo muljat.

  Like(2)Dislike(0)
 4. dezerter 1991 do 1996

  pa to se tako svugdje radi ako imas neku vezu u policiji

  Like(1)Dislike(0)
 5. Nek vam ovaj policajac bude primjer svima ili radite svoj posa ili ne ajte kuci i kopajte bilo to u Hrvatskoj u Hercegovini zar vise nije dosta korupcije zar ima nedodirljivih bez obzira koja funkcija je

  Like(6)Dislike(0)
 6. Nema bolje pilicije u ciloj hrvatskoj korektni su u svemu

  Like(0)Dislike(0)
 7. Bilo bi i vrime da se sve institucije čiste od kriminalaca i mafijasa

  Like(1)Dislike(0)
 8. Očistiti policiju od korumpiranih policajca.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.