Policija objavila detalje ubojstva u Mostaru: Samoprozvani zaštitar ubio mladića i spalio objekt

‘Osoba koja je pronađena ugljenisana prethodno je ubijena, pa je izazvan požar kako bi se prikrio kazneno djelo ubojstva”, rekao je na konferenciji za medije načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Draženko Miletić govoreći o pronalasku leša u izgorenom bivšem salonu namještaja Slavonija DI u Mostaru.

Za ovo ubojstvo je osumnjičen V.T., koji je predan Tužiteljstvu, a policija će ovo djelo kvalificirati kao ubojstvo te će uslijediti i optužbe za paljevinu.

Rekao je kako je V.T. osoba koja je ”nekada radila u Slavonija DI, ali da nije zaposlen u Slavoniji DI niti je zaštitar u istoj”. Sam se predao policiji.

Naime, dva su rođaka I.A. (1992.) te S.N. (1992.), kako se pokazalo nakon što je obavljen razgovor s nizom svjedoka, došla i obilazila objekt. Bojali su se ući, ali su došli do caffe-bara te vidjeli osobu koja čuva objekt.

”Kada su prohodali vidjeli su da čuvara nema, nakon sto su ušli u objekt unutra ih je iz hodnika dočekao V.T. rođen 1958., koji je prvo opalio u zrak. Nakon toga je S.N. pobjegao kroz razbijemo staklo, a druga osoba, za koju se utvrdilo da je I.A., nije uspio izaći. Njemu je prišao V.T. i počeo ga naguravati. Udarao ga je rukohvatom pištolja , da bi pokušao ovaj izvana izvuci rođaka”, opisao je Miletić detalje zločina.

”Svjedok je pobjegao i tako spasio svoj život s obzirom na to da je i u njega bio uperen pištolj. V.T. je potom zapalio zavjesu da prikrije kazneno djelo ubojstva i otišao s lica mjesta i pustio sa zgrada izgori. Mi smo uokvirilo sve bitne procesne radnje odnosno obdukcije koja nam je dala dosta informacija, ali moramo uzeti i uzorke radi DNK analize i što moramo potvrditi stopostotnu pripadnost određenoj osobi iako mi već znamo prema ostalim elementima da se radi o I.A..”, rekao je Miletić navodeći kako se radi o osobama romske manjine, koji su prikupljali sekundarne sirovine.

Dodao je kako pištolj kojeg je imao V.T. nije bio registriran te da je on otprije je poznat policiji. Ne zna se, kako je rečeno, tko ga je angažirao da čuva objekt jer ser ne zna ni tko je vlasnik objekta.

”Ima više svjedoka , sedam ili osam koji su nedvojbeno potvrdili neke stvari”, rekao je Miletić.

Bljesak.info 

6 komentara

 1. Zavezat ga na spanjolskom trgu i da ga prolaznici gadjaju tvrdim predmetima dok se ne raspadne

  Like(3)Dislike(0)
 2. Meni je koma kad se nesto tako dogodi, uvijek je počinitelj ” odprije poznat policiji”…

  Like(4)Dislike(0)
 3. Pokoj vecni daruj mu Gospode…

  Like(4)Dislike(0)
 4. Znaci ako je Ciganin nema nikakva prava na zivot dostojna covika pa neki uzimaju sebi za pravo da im uzima zivot. Velika sramota. I to je malo rec za ovakve stvari. Fuuj

  Like(7)Dislike(0)
 5. Znaci ako je ciganin ima pravo sakupljati ”sekundarne sirovine ” di ga je volja? Umisto da je pripametna policija koja je istražnim radnjama a zapravo tako što im je rođak ubijenog ili njima neko blizak reka za sve ovo sada ” rasvjetlila ubojstvo” tribali su davno ovom pištolj oduzeti kad im je već poznat a cigane pritvoriti radi krađe ili još prije pridat nadležnoj socijalnoj službi

  Like(3)Dislike(0)
 6. Je ga ovaj Miletić opisa detalje!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.