Policija oduzima automobile dužnicima za prekršaje

Sarajevska policija počela je provoditi pljenidbu automobila čiji su vlasnici registrirani kao višestruki prekršitelji zakona o sigurnosti prometa, a ta je mjera uslijedila u sklopu pojačanih aktivnosti poduzetih nakon što je prije dva tjedna jedna od takvih osoba na pješačkom prijelazu u središtu grada automobilom usmrtila dvije mlade djevojke, prenijela je Hina.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak, MUP Sarajevske županije potvrdio je kako su proteklog vikenda privremeno oduzeta dva automobila koje je policija zaustavila tijekom redovitih provjera i za čije je vlasnike ustanovljeno kako imaju golem neplaćeni dug za niz izrečenih kazni.

Navedeno je kako su oduzeti automobili Opel Astra i Volkswagen Jetta, čiji su vlasnici zatečeni kako upravljaju vozilima pod utjecajem narkotika odnosno bez važeće vozačke dozvole.

Vozač Opela istodobno je u policijskim evidencijama registriran kao višestruki počinitelj teških kršenja zakona o sigurnosti prometa, koji uz to na ime izrečenih, a neplaćenih kazni državi duguje 6.780 KM. Vozač Jette je pak “nakupio” neplaćenih kazni od 7.640 KM.

Policija je konstatirala kako izrečene kazne nisu imale potreban učinak pa je stoga uz suglasnost Općinskog suda u Sarajevu provedena pljenidba automobila.

Njihovi će vlasnici za povrat vozila morati pričekati okončanje započetog zakonskog postupka odnosno izricanje novih kaznenih mjera i njihovu provedbu.

Tragična smrt studentica Edite Malkoč (20) i Selme Agić (21), koje je vozilom 10. listopada u središtu Sarajeva usmrtio Sanjin Sefić (25), izazvala je veliko nezadovoljstvo javnosti stanjem sigurnosti u Sarajevu.

Lokalna se policija suočila s odlučnim zahtjevima da se pojača sigurnost u prometu i energičnije kažnjavaju počinitelji ozbiljnih kršenja zakona. Od tada su na sarajevskim ulicama vidljive pojačane ophodnje i kontrole prometne policije.

Počinitelj dvostrukog ubojstva Sefić, koji je odmah pobjegao u Srbiju gdje je pronađen i uhićen, još uvijek je u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu. BiH je zatražila njegovo izručenje kako bi mu se sudilo u Sarajevu, no procjena je kako će to potrajati još najmanje mjesec dana

3 komentara

 1. Auto na licitaciju.
  Podmiriti kazne ako je to moguće, a ako ne
  ostaviti dio duga i teretiti ga njime.
  Kad ga opet uhvate u autu oduzeti opet i prodati sve dok ne podmiri sve dugove.
  To je jedino šta bi te ljude mogo opametiti.
  Udari po džepu ali snažno.

  Like(5)Dislike(3)
 2. oko za oko(mojsijev zakon) ,Sefica likvidirat a ako se tata pobuni posto je kao sin i njega za dvije cure koje su tek pocele zivjeti.

  Like(0)Dislike(0)
 3. kod mene jedna kazna skuplja nego auto koje vozim renol 4

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.