Policija ogradila novinare na Bijači!

Policija Zapadnohercegovačke županije ogradila je policijskom vrpcom novinare tijekom jučerašnje akcije na graničnom prijelazu Bijača nakon čega se dala u rastjerivanje i privođenje prosvjednika.

”Samo da se zahvalim policiji ZHŽ-a sto su mene i moje kolege sa N1, Al jazeera i TV 1 udaljili vrlo nepristojno par stotina metara od mjesta događaja, ogradili nas policijskom trakom i onemogućili pravo valjano izvještavanje”, napisao je jedan fotoreporter na Facebooku.

Navodi ironično kako su se ”sigurno bojali za našu sigurnost, pošto smo im mnogo dragi”.

”Najbolje bi bilo za našu sigurnost da smo od kuće izvještavali, a ne devet sati sa autoputa bez hrane i vode”, napisao je fotoreporter.

Naime, policija je djelovala nakon što su branitelji blokirali ovaj granični prijelaz. Privedeno je devet prosvjednika, a ovime je policija ograničila rad novinarima.

Inače, danas se obilježava Dan slobode medija. Kako je službeno objavljeno, BiH ima velike medijske slobode, ali samo na papiru. To ovaj događaj i potvrđuje.

bljesak.info

11 komentara

 1. Sta će tu meni neki novinari pametovat. Sto nisu sredili hrv invalidninu kao ja a ovde sam ministar.,pa da koda je to neki kriminal!

  Like(6)Dislike(0)
 2. Jaki novinari! Obicni lesinari i placenici! Da su dobili i pendrek po ledima ne bi bilo lose. Cuj gladni i zedni, bil’ ,,kahvu” mozda?

  Like(1)Dislike(7)
 3. Novinari su tu bili zbog tebe i takvih da bi dok čekaš ponudu iz kladionice mogao tako bezobrazno komentirati.Bolesnik,žao mi te.

  Like(3)Dislike(1)
 4. Jel pita ko tu jadnu policiju jesu li morali ici tu ili ne .Ko nji pita zamuku dosli koda je ratno stanje policija isto nista nije kriva.Zvalo jih radili ko cukenja na svoj narod.Jadni i jedni i drugi i treci.

  Like(2)Dislike(2)
 5. Trebalo je pendrecima i novinare i prosvjednike. Rastrat to odmah!
  A ne pola dana drzati blokiranu cestu.
  I onda opet novinare pripunit! Da im ne padaju svakakve gluposti na pamet.

  Like(3)Dislike(2)
 6. Jedino bi tebe tribalo pendrekom i to dobro,hdz uhljebu!

  Like(2)Dislike(3)
 7. Ovaj predhodni komentator je sigurno jedan od onih koji imaju sve privilegije u ovome društvu, pa se boji da to ne dođe u pitanje. Vidi se, parazit i dodvarač vladajućoj bandi.

  Like(3)Dislike(1)
 8. To nije policija nego Milicija.

  Like(1)Dislike(0)
 9. triba tebi jebat mater sto pises da je trebalo rastjerat prosvjednike i novinare.

  Like(1)Dislike(2)
 10. Triba ovo stavit na kladionucu da se kladimo kakav će rezultat bit između HDZ-ovaca i sirotinje koće pobjedit

  Like(1)Dislike(0)
 11. Ocemo svi za Covica glasat .
  Nace on nami caku bicemo mi ponovo budale ako se neopametimo . Ja cu za Jeru glasat bolji je od Covica malo je manje krao

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.