Policija potvrdila: Nije zabilježen nijedan incident na koncertu u Mostaru

”Nije zabilježen nijedan incident na sinoćnjem koncertu potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne koji se nalaze u pritvoru u Den Haagu”, doznaje Fena u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

”Koncert je protekao bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira”, kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik županijskog MUP-a.

Prema procjenama pojedinih medija, na koncertu održanom na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski u Mostaru okupilo se više od 10.000 građana, a uz Marka Perkovića Thompsona, nastupili su Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, grupa Galeb, klapa Hrvoje i drugi.

Glazbenik Marko Perković Thompson pozvao je nazočne i sve Hrvate da ohrabre haaške uznike.

”Ovim skupom smo izrekli ljepotu i ljubav. Želimo ohrabriti uznike i naš narod u Hercegovina, Bosni, Hrvatskoj… To je naša poruka. Neka osjete snagu i vjeru. Mi ćemo bdjeti i moliti se te dati potporu zajedništvu”, rekao je hrvatski glazbenik kojemu je nastup u Mostaru bio osporavan.

Koncert, koji je proteklih dana izazvao veliku pozornost i podignuo puno prašine u javnosti, završio je u 23 sata i 15 minuta, pjesmom “Lijepa li si”.

Tijekom koncerta, ispred bine stajale su prazne bijele stolice s natpisima nekadašnjega predsjednika Vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brune Stojića, načelnika Glavnoga stožera Hrvatskog vijeća obrane generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, načelnika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i predstojnika odjela za ratne zarobljenike i razmjenu Berislava Pušića.

Šestoricu Hrvata u svibnju 2013. Haški sud nepravomoćno je osudio na zatvorske kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH.

Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

ICTY je najavio kako će pravomoćnu presudu u predmetu “Prlić i drugi” donijeti najkasnije u studenome ove godine.

3 komentara

 1. Dabogda bile 100 km

  Bravo

  Like(1)Dislike(0)
 2. Čitam jutros novine iz Sarajeva, Beograda i Ljubljane svi se “izvinjavaju” što su ružno pisali o Marku i ovom koncertu.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Eto , jel bilo strasno? Nije. Jel vas bolilo jeeee

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.