Policija pružila podršku štrajku zdravstvenih radnika u ŽZH

Zdravstveni radnici u domovima zdravlja Županije Zapadnohercegovačke za srijedu, 8. studenog, najavili su jednosatni štrajk upozorenja (od 8.00 do 9.00 sati).

Službenu punu podršku dao je im Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH čiji članovi su već u nekoliko navrata održavali štraj upozorenja i jedan prosvjed kako bi se izborili za svoja prava.

”Vaš svakodnevni rad je obezvrijeđen kao i kod svih ostalih službi. U ovo doba brutalnog i sirovog kapitalizma, vi ste ti koji u radno vrijeme slušate i trpite jauke, plač, zapomaganje i morate pružiti skrb i razumjevanje, a uz sve to podizati obitelj sa socijalnom pomoći koju eto isplaćuju jednom mjesečno i nazvali su je plaća.

Oko vaše službe proizvođači medicinske opreme i trgovci su postali svjetski brend dok su farmaceutska industrija i trgovina izgradili najveći svjetski biznis, veći i od banaka, nafte, energetike i dr. Kod nas i našem okruženju cvjetaju privatne ljekarne dok, gle čuda, državne propadaju, a radnici ostali bez posla. Apsurdno, zar ne?!” pitaju se iz Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

”Kada u svemu tome radnik u zdravstvu, nedaj Bože, zatraži povećanje plaće jer nije povećana već 10 godina, postaju gramzivci, gulikože, nezahvalnici i sl.

Doista vam čestitamo na odlučenoj akciji koja prije svega nastoji zaštititi dostojanstvo čovjeka i njegov rad. Šaljemo vam podršku da ustrajete i održite zajedništvo. Naši palčevi su stisnuti te vam nudimo sve naše resurse na korištenje kako bi ste došli do cilja”, stoji u priopćenju Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH kojeg potpisuje predsjednik Vjekoslav Markota.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.