Policija u pripravnosti i u ZHŽ-u

Sigurnosna situacija u Županiji Zapadnohercegovačkoj na zadovoljavajućoj razini, te građani nemaju razloga za strah i paniku, ali u cilju održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta i u budućnosti donesena je odluka o povišenoj pripravnosti policije.

Zaključeno je to na sastanku ministra unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravka Borasa s rukovoditeljima ustrojbenih jedinica Uprave policije MUP-a, a povodom nedavnih događaja u zemlji i svijetu (terorističkih napada u Rajlovcu i u Parizu, prijetnji novim terorističkim napadima te regionalne izbjegličke krize masovnih razmjera).

”Građani Županije Zapadnohercegovačke trebaju znati da mi svakodnevno surađujemo sa svim policijskima agencijama u zemlji i u regiji, kao i s Interpolom, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, s brojnim međunarodnim partnerima, sa Županijskim tužiteljstvom, Općinskim sudovima i Županijskim Sudom, kao i s drugim institucijama vlasti s državne, entitetskih, županijskih i općinskih razina, a sve u cilju što efikasnijeg obavljanja svoje temeljne zadaće – zaštite ljudi i njihove imovine”, priopćio je MUP ZHŽ-a.

”Ponavljamo, nema mjesta panici.MUP Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerima, je spreman suočiti se sa svim mogućim ugrozama sigurnosti, a odluku o povišenoj pripravnosti smo donijeli kako bismo pojačanim preventivnim radom mogućnost ugroza sveli na minimum”, navedeno je u priopćenju i poručeno građanima ”da ne trebaju osjećati strah i uznemirenost”.

Podsjećamo, nakon ubojstva dvojice vojnika u Rajlovcu kod Sarajeva, policijska pripravnost dignuta je na višu razinu u cijeloj zemlji. U HNŽ-u je tako policija s dugim cijevima zadužena za osiguranje institucija.

Bljesak.info

4 komentara

 1. Izasli iz gostionica i kladionica?

  Like(1)Dislike(0)
 2. Znaci pocinje pojacana kontrola vezivanja pojasa, upaljenih svjetala i prekoracenja brzine od 10km/h

  Like(0)Dislike(0)
 3. Biseru. Vidi se kolika ti je kultura, prijeđi sad u Imotski pa se nemoj vezat niti upalit svjetla i vozi 10km/h preko ograničenja!!!

  Like(1)Dislike(0)
 4. mora da im je plaća umanjena pa sva policija u kladionicama

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.