Policija zabranila prosvjede “zaboravljenim braniteljima”

Dana 17.05.2016 godine sve 4/četiri PU s područja ŽZH (Ljubuški, Posušje, Grude i Široki Brijeg) su donijele rješenja o zabrani javnog okupljanja u pokretu prijavljenog od strane Udruge Zaboravljeni Branitelji ŽZH, te njenih podružnica, najavljenog za dan 19.05.2016 godine u 12 sati na različitim lokalitetima u ŽZH.

U obrazloženjima tih rješenja se navodi kako mirni prosvjedi nisu najavljeni blagovremeno, odnosno nisu uredni jer ne sadrže potrebita odobrenja za održavanje istih, pa shodno tome nisu ispunjeni zakonski uvjeti sukladno čl. 11.stavak 4. Zakona o javnom okupljanju u ŽZH za održavanje tih javnih okupljanja te je stoga odlučeno kao u izreci tih rješenja.

S tim u svezi ja dolje potpisani Vlado Marušić Predsjednik Udruge Zaboravljeni Branitelji ŽZH izdajem ovo priopćenje za javnost uz napomenu kako će naš pravni tim sukladno čl.17.stavak 1. Zakona o javnom okupljanju odmah danas a najkasnije u roku od 24 h izjaviti žalbe na navedena rješenja MUP-a Ljubuški, te će o konačnom rješenju blagovremeno izvijestiti naše članove i svekoliku javnost.

Napomena našim članovima i svim drugim braniteljima kao i svekolikom osviještenom puku koji daju podršku legalnim i legitimnim zahtjevima Udruge zaboravljeni Branitelji FBiH:

-Ostanite mirni , dostojanstveni i mudri u ovom trenutku kako ste to činili i u ratu,

-Nemojte vući ishitrene i nepromišljene poteze na svoju ruku koji mogu ugroziti interese svih članova Udruge Zaboravljeni Branitelji FBIH,

-O svim odlukama Udruge Zaboravljeni Branitelji FBiH, ŽZH te njenih Podružnica biti ćete obaviješteni na vrijeme,a najkasnije do 12 h prije održavanja mirnih prosvjeda u pokretu u ŽZH,(dan 19.05.2016 godine u 12 h),

-Nemojte gubiti vjeru i nadu u pravično rješenje za vas jer rukovodstvo naše Udruge na nivou FBiH, ŽZH i Podružnica nije na prodaju niti će ikada biti,a o nekoj predaji također nema govora.

-Ne bojte se i vjerujte kako je došlo vrijeme stati u kraj diskriminaciji i nepravdi koja se čini članovima naše udruge pa i drugim istinskim braniteljima od završetka rata na ovim prostorima(23.12.1995 godine)do danas.

Bog ,istina i pravda je na našoj strani!

Udruga Zaboravljeni Branitelji ŽZH
Vlkado Marušić,Predsjednik

9 komentara

 1. pa to se moglo i očekivati,to je mašinerija od vlasti do onih moćnika što primaju povlaštene beneficije,uigrana i drže konce,pa i Milošević je tako radio za vrime rata,plati policiju i ostale moćnike a istinske branitelje ko jebe,ko je jamio,jamio

  Like(8)Dislike(9)
 2. stid ih bilo,evo što istinski branitelji dočekaše,svaka čast zapovjednicima,isključivi krivci

  Like(6)Dislike(8)
 3. ne nađe li se riješenje za oštećene istinske branitelje prodajem što imam i to turčinu but džaba i selim pa onda nek vas suneti,pa pisnite,stid vas bilo

  Like(7)Dislike(8)
 4. Ma nitko ne brani prosvjedovati nego se Marušić vadi jer nema dovoljno ljudi. Ja mislim da ovo što on pokušava i nije loše ( ako je bez politički mentora) ali nije lako naše ljude motivirati da iziđu na prosvjede i da ostanu uporni u svojim zahtjevima. A Ti što su ti krivi zapovjednici : reci što su krivi i koji zapovjednik?

  Like(6)Dislike(4)
 5. Poruka ovom Marusicu sto pokusava unijeti nemir medju nas i posvadjati nas izmedju sebe:

  Idi bre u Sarajevo pa se buni i zatvaraj granicu.
  okiti se zastavom Herceg Bosne i ratnom zastabom HVO i prosvjeduj gore. Štrajkaj gladju dok te ne prime na razgovor.

  Like(12)Dislike(5)
 6. Vjerovatno neko ili više njh uživa tuđe povlastice tipa mirovina po zapovjednoj dužnosti dok istinski tada zapovjednici nižeg ranga nema nikako na spisku a njihove zasluge neko naplaćiva pa koće dozvolit da to iziđe na vidjelo nego zabrani okupljanja pa tako zaštiti vladajuća potrčkala bar do izbora a posle sve po starim metodama

  Like(1)Dislike(4)
 7. Nije policija nego milicija.

  Like(5)Dislike(7)
 8. Anonimno ne slažem se.
  Ovi ljudi rade već nekoliko godina, s više ili manje uspjeha, nema veze. Blokirani su od HDZ-vlasti. Čudno je to da i sa bošnjačke strane postoji ista udruga koja je u potpunosti kompatibilna u ovoj i slažu se u svim stavkama i svim zahtjevima. Neobično, zar ne. Bošnjaci i Hrvati slažu se u nečem u potpunosti. Ni SDA ne podržava ovu svoju udrugu, a reći ću ti i zašto. Ako ova udruga ostvari svoja prava, samim time doći će kriminal na vidjelo, kriminal koji se radio prije deset i više godina kada su u braniteljska prava uvedeni oni koji s ratom nemaju nikakve veze. Djeljene su mirovine invalidnine, ali samo onima koji su to mogli platiti, bez obzira jesu li bili u ratu ili ne.
  Tako je BiH dogurala do pola miliona i više branitelja, a stvarno ih ima oko 230 tisuća, zajedno i Bošnjaka i Hrvata.
  E TU SU ZAPOVJEDNICI KRIVI. Svakom lažnom invalidu i branitelji neko od zapovjednika je potpisao potvrdu da su bili u ratu i da su ozlijeđeni. Nisu se borili za svoje stvarne suborce već su podlegli kriminalu, korupciji i lovi.

  Nikom nije u interesu, naročito velikima da se taj kriminal otkrije. Zato suzbijaju dok mogu i kupuju vrijeme.
  Zar svima nije u interesu da na vidjelo iziđe registar branitelja kao u hrvatskoj. Pravi branitelji nemaju ništa protiv toga, ali krivi i oni koji su se bavili kriminalom itekako imaju. Taj registar je trebao izići 2014. zadnji rok. Još nije objavljen i ne zna se kad će. To je jedan od zahtjeva ovih gore pomenutih ljudi.

  Like(5)Dislike(1)
 9. Evo sve je jasno u ovom komentaru i tu nema nikom biti lose ako je bio sudionik rata a ko nije zna se.Samo je to problem,bravo za dede.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.