Porast broja noćenja veći od 100 posto: Turistička sezona u Imotskoj krajini ruši rekorde

U nacionalnoj strukturi sastava gostiju prevladavaju Nijemci, Poljaci i Belgijanci
Turistička sezona u Imotskom, ali i čitavoj Imotskoj krajini, bilježi značajne statističke pokazatelje koji idu u prilog rekordnoj turističkoj sezoni. Iako sama sezona još uvijek traje, naravno, drastično smanjenim intenzitetom; dostupni statistički pokazatelji za prethodno razdoblje su prilično impresivni na području lokalnog turističkog djelovanja.

Tako je za prvih osam mjeseci ove godine u čitavoj Imotskoj krajini, u 113 smještajnih objekata namijenjenih turističkom sektoru, zabilježeno 34433 noćenja. Za usporedbu, u istom razdoblju prošle godine zabilježena su 15065 noćenja, što predstavlja pomak od 129% više u tekućoj godini! Grad Imotski bilježi 2419 dolazaka sa 12862 noćenja. Potom slijedi općina Podbablje (723 dolaska i 7115 noćenja); općina Zmijavci (467 dolazaka i 4274 noćenja); općina Proložac ( 361 dolazak i 3712 noćenja) i tako dalje. U nacionalnoj strukturi sastava gostiju prevladavaju Nijemci, Poljaci i Belgijanci.

Direktor Turističke zajednice Imotski Luka Kolovrat za naš je portal sažeo dojmove aktualne turističke sezone:

-I bez ovih preciznih statističkih podataka, lako je uočiti kako se radi o odličnoj turističkoj sezoni u Imotskoj krajini. Dovoljno se samo prisjetiti svih onih velikih gužvi u gradu u srcu turističke sezone, kada je Modro jezero bilo preplavljeno mnoštvom turista. Uvjeren sam da će i ova post sezona donijeti neke zanimljive statističke podatke, ali ipak pričekajmo još malo s konačnim dojmovima. Očito je kako turistička usmjerenja tek hvataju pravi zamah u Imotskom i čitavoj Imotskoj krajini. Za slijedeću sezonu očekujem još veći broj objekata u ponudi namijenjenih turističkom sektoru, za što već imamo mnoštvo upita. Također vjerujem da će poduzetnici u privatnom sektoru prepoznati i svoju šansu u turističkim okvirima, s boljom ponudom i raznolikijim sadržajima. – rekao je Kolovrat.

Vjerujemo da će već za slijedeću turističku sezonu u Imotskom, biti vidljiv određeni pomak u turističkoj ponudi. Prije svega se to odnosi na lokalnu gastronomsku ponudu u užem centru grada, kao i razvijanje dodatnih popratnih sadržaja koji bi mogli animirati i privući i nove goste na dolazak u Imotsku krajinu.

Dalmacijanews.hr 

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.