Poraz Gruđanki u 1.utakmici u Reykjaviku

Gruđanke su u svom prvom nastupu u nekom europskom natjecanju doživjele uvjerljiv poraz u Reykjaviku od ekipe Fram rezultatom 22:38.Dakle ostvarile su se najave koje smo davali uoči ovih utakmica o tome da je razlika u kvaliteti BiH ženskog i europskog rukometa velika.

Brza igra, polukontre i kontre su ono u čemu je večeras ostvarena velika razlika u  rezultatu.Nismo mogli parirati kvalitetnijem protivniku od sebe u ovim segmentima igre i to je ono što je realnost. Ako znamo da mi u Premijer ligi BiH  upravo brzom igrom, polukontrama i kontrama mi ostvarujemo svoju premoć nad protivnicima ,a da ta ista igra nije dovoljno u Europi niza jedan prosječan rezultat, onda je jasno kakva je kvaliteta ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini.Večeras smo igrali protiv znatno jačeg protivnika, jačeg kako tjelesno tako i u iskustvu pogotovo međunarodnom. Sama organizacija kluba Fram ,način njihovog funkcioniranja i uvjeti u kojima rade ,ostavili su nas iznenađene ,jer se ne radi ni o kakvom klubu koji pripada vrhu europskog ženskog rukometa.Međutim sve što smo vidjeli je daleko, daleko iznad onoga što mi u BiH imamo.

Što se tiče same utakmice večeras, sigurno je da je razlika u golovima mogla i trebala biti manja, ali osim gore navedene razlike u kvaliteti bilo je očito da su naše igračice bile previše impresionirane svojim prvim nastupom u Europi.Za veliku većinu naših mladih igračica bio je ovo prvi nastup u EHF cupu. Sama ceremonija najave utakmice , predstavljanja igračica ,pa do veoma glasnog navijanja domaćih navijača tijekom cijele utakmice, dovela je sigurno do nekih pogrešaka naših djevojaka.Posebno je to bilo izraženo u prvom poluvremenu koje su domaćini dobili rezultatom 21:9.u drugom poluvremenu su naše cure samo u pojedinim momentima igrale onako kako mogu i znaju i u nekoliko navrata su razliku sa poluvremena od 12 golova ,smanjivale .Nije bilo dovoljno snage da se u zadnjih 5 minuta bar zadrži razlika od 10 golova koliko je tada bilo,pa je završeno potpuno zasluženom pobjedom domaćina ali sa malo nerealnih 16 golova razlike.

Večerašnja utakmica ima naravno i svoje dobre strane u prvom redu u stjecanju međunarodnog iskustva za naše mlade igračice koje ne mogu imati osjećaj stvarne kvalitete bez ovakvih utakmica. Osim toga ovo putovanje na Island je i neka vrsta nagrade za ove djevojke koje su superiorno prošle godine osvojile naslov prvakinja BiH, osvojile KUP BiH, većina od ovdje nazočnih se prošle sezone okitila i naslovima prvaka države u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

 

7 komentara

 1. Lako je bit dobar u sugavoj bih

  Like(4)Dislike(5)
 2. Ne pričaj gluposti, realno jedno smo malo veće selo i pariramo gradovima kao što su mostar i sarajevo. To je za svaku pohvalu, a ovo je drugi svijet.

  Like(4)Dislike(1)
 3. Zar je potrebno potrositi 300000 km da bi se saznalo da je to drugi svijet.

  Like(3)Dislike(2)
 4. Ma kakvih 300 000 km, ja imam informaciju da je godisnji proracun oko 5 miliona eura, sve igracice imaju plaću preko 100 000 eura godišnje, uz to stan i auto na korištenje.

  Like(6)Dislike(0)
 5. 13 najbolja daleko

  Like(0)Dislike(0)
 6. Bravo cure,samo naprijed..biti ce bolje

  Like(1)Dislike(0)
 7. Nina čutura <3

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.