Porezna ‘češlja’ sve po redu: Zatekli 52 neprijavljena radnika

Porezna uprava Federacije BiH je 22. travnja na prostoru Federacije BiH izvršila 203 inspekcijska nadzora, priopćeno je danas iz te uprave.

Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost u proizvodnim pogonima, ugostiteljsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku djelatnost i druge uslužne djelatnosti.

Tijekom inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 52 neprijavljena radnika i 19 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečaćeno je 48 objekata i izdano 146 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 334.950 KM.

Porezna uprava FBiH nastavit će aktivnosti na kontroli i sprečavanju ‘sive’ ekonomije, radnim danima i u dane vikenda, i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava, također, obavještava porezne obveznike da 28. travnja stupa na snagu Zakon o izmjenama Zakona o Jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa prema kojem su porezni obveznici dužni prijavu svakog novog zaposlenika podnijeti nadležnoj poreznoj ispostavi najkasnije dan prije početka rada zaposlenika.

Porezna uprava FBiH poziva građane da, uz punu diskreciju, Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

10 komentara

 1. Građani pozivaju porezna upravu FBiH da malo pritegne svoije inspektore, jer oni jako dobro znju gdje su neprijvljene radnje i radnici……

  Like(5)Dislike(0)
 2. samo 52 radnika . haha možda 1152 , a to oni dobro znaju i tu ne idu jer nesmiju , ti su zaštićeni

  Like(2)Dislike(0)
 3. Za almu upravu ste nekome nesmiju ni doc to su sve lopovi

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ma kakav lovočuvar (čoban)

  Like(3)Dislike(0)
 5. Ma kakav lovočuvar nemere ono bit ni čoban koće mu dat ljekarso za oružije

  Like(3)Dislike(1)
 6. Pustite jadnoga čovika ono nije za pobrdu odat kamoli po putu neka njega u Petniku

  Like(1)Dislike(0)
 7. Upravo tako na pojedina mista ne dolaze budu pocasceni, u pekarama nikad ne dolaze mogu noc radit ko oce ma price

  Like(0)Dislike(0)
 8. Anonimno, ćuj, “ljekarsko”, ćuj, “nemere”, ćuj, “pobrdu…”
  A jesi neko hajvanće iz Gornjih Cera. Zalupano.

  Like(1)Dislike(0)
 9. Kad će doć federalci doć u HLU Malič u Grudama pa da vide kako se pare peru?

  Like(0)Dislike(0)
 10. Užas

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.