Porezna uprava FBiH zapečatila osam objekata i izdala 80 prekršajnih naloga

Porezna uprava Federacije BiH u subotu je izvršila 253 inspekcijska nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost ugostiteljstva i djelatnost priređivanja igara na sreću – poslovne jedinice sportskih kladionica.

Ove aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH i tom prilikom je angažirano 186 federalnih poreznih inspektora.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH, u tijeku inspekcijskog nadzora zatečeno je 88 neprijavljenih radnika i pet objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa zapečaćeno je osam objekata, izdano 80 prekršajnih naloga s visinom novčanih kazni u ukupnom iznosu od 256.000,00 KM.

Porezna uprava FBiH nastavlja i dalje aktivnosti kontrole rada na crno i kontrole evidentiranja prometa i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

2 komentara

  1. a pojedini inspektori su uzeli više nego porezna uprava …….. je se neki problem dogovorit.nek naprave inspekciju nad njima.

    Like(6)Dislike(0)
  2. Primiče se Božić i Nova godine.
    Moraju je i inspektori s nečim dočekati.
    Oni nemaju Božićnice od poslodavca …

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.