Porezna uprava kaznila poslodavce s 296.650 KM

Porezna uprava Federacije BiH je u utorak na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 248 inspekcijskih nadzora.

Tijekom inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili 99 neprijavljenih radnika i 28 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost u proizvodnim pogonima, ugostiteljsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku djelatnost i druge uslužne djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečaćena su 64 objekta i izdano 147 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 296.650 KM.

Porezna uprava je izrazila zahvalnost poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

Porezna uprava FBiH će nastaviti aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.