Posjeta Načelnika i vatrogasaca iz Njemačke

Općinski načelnik Ljubo Gizelj i predsjednik Općinskog vijeća Grude Draženko Vranješ sa suradnicima u utorak, 4. kolovoza 2015. godine primili su gradonačelnika općine Schwabenheim iz Njemačke (malo mjesto pored Mainza) gosp. Petera Merza i članove njihove vatrogasne postrojbe.

Ovo je uzvratni posjet gostiju iz Njemačke koji dugo godina surađuju s DVD Gorica koji su im bili u posjeti prošle godine u Njemačkoj. Njemačkim prijateljima, kako ih znamo nazivati, goričani su osigurali ugodan boravak i obilazak naše Hercegovine. Posjetom njemačkih vatrogasaca prije nekoliko godina stigla je i vrijedna pošiljka, vatrogasno vozilo i oprema. A ove godine imamo obećanje u pomoći početka izgradnje vatrogasnog Doma u Gorici.

Uz predstavnike Općine na prijemu je sudjelovao ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Tomislav Ćužić kao i predstavnici DVD-a Gorica i Vatrogasne postrojbe Grude.

Načelnik je upoznao goste s poviješću Gruda, proveo ih u kratki obilazak Općine i zaželio im ugodan ostatak boravka u našem kraju.

IMG_0920 IMG_0908

7 komentara

 1. Ne kaže se Posjeta nego POSJET! I ako su bili tu onda su bili u POSJETU a ne u posjeti. Srbizam do grla u najhrvatskijoj općini na svijetu, tako kažete.! Sramota! Također Goričani i svi ljudi nekog mjesta pišu se velikim slovom. Ovo je hrvatski za početnike a ne za one koji se u općini šprdaju s jezikom hrvatskim i za to primaju plaću!

  Like(1)Dislike(2)
 2. Generalno si u pravu i slažem se s tvojim komentarom.
  Međutim, pogledaj malo tekst svog komentara (interpunkcija).
  Nije ni on besprijekoran.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Nisam ga pisala potpuno ispravno s interpunkcijama i t d, ali mi uši para kad ovo pročitam POSJETA, goričani, U POSJETI, ovo su katastrofalne pogrješke. Ili u miru BOŽIJEM nema slova I u ovom to su srbizmi!!!
  Htjela sam samo kazati da ne griješimo tamo gdje ne trebamo, i naravno ne moramo! Valjda ima netko tko u općini zna hrvatski ili neka nekomu dadnu tekst da lektorira prije objave. Općina je ugled, a ovako ispada da nemaju pojma o jeziku! Ovo je dobronamjerno!

  Like(0)Dislike(1)
 4. ah veliki hrvata bože dragi -sramota-..

  Like(0)Dislike(0)
 5. Molim te može li iko ovim Nijemcima reći da DVD Gorica ne gasi nikakve požare već se radi o udruzi manekena koji samo glume vatrogasce. Neki dan kad je gorilo u Sovićima na više mjesta gospoda iz DVD Gorica nisu ni prstom mrdnula jer su “imali goste iz Njemačke” pa nisu mogli doći. Jedini pravi vatrogasci su Vatrogasno Grude i ima ih svega trojica, a nemaju ni opreme ni vatrogasnog doma. Pored toga plaća im kasni i po pola godine.

  Like(3)Dislike(0)
 6. Što palite vi sovićani tuknuti u glave po voj žegi. U nas su gasili, jeste li zvali, nikad nisu da nisu došli kad smo ji mi zvali. Bog im da zdravlja najviše Braji

  Like(1)Dislike(1)
 7. I u nas Gruđani dođu najčešće prazne cisterne, u Ledinac

  Like(1)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.