Poskupljuje gorivo: Cijene i do 1,90 KM po litri

Većina benzinskih crpki u Federaciji Bosne i Hercegovine odlučile su podići cijene za sve derivate u iznosu od najmanje pet feninga, što će uzrokovati skok i do 1,90 KM po litri, piše Klix ba.

Promjene cijena potrošači će primijetiti do kraja tjedna jer odobrenja za njihovu korekciju koja daje Ministarstvo trgovine FBiH stupaju na snagu u četvrtak, najkasnije u petak.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Odjela za cijene pri Federalnom ministarstvu trgovine, prije nego što poskupljenje stupi na snagu, prosječne cijene dizela u Federaciji BiH su 1,80 konvertibilnih maraka, a BMB 95 je bio 1,85 konvertibilnih maraka.

Prema podacima Odjela za cijene, stagnacija u cijenama na benzinskim pcrpkama bilježi se gotovo od sedmog mjeseca, što znači da je će novo poskupljenje biti prvo u čak tri mjeseca.

Posljedica je to povećanja cijena barela nafte na svjetskom tržištu koje se bilježi od kraja rujna. Barel nafte u srijedu ujutro košta od 51 do 52,5 dolara, dok se vrijednost 28. rujna kretala oko 45 dolara po barelu.

1 komentar

 1. Bezrazložno ali eto. Još je Sirova nafta na svjetskom tržištu ispod 50 dolara.

  Nešta mi nije jasno.
  Kad gorivo pojeftinjuje stručnjaci tvrde da pojeftinjenje sirove nafte nije jedini faktor koji je bitan u cjeni goriva i cijene ostaju iste.
  Kad sirova nafta poraste par postptaka, odmah se diže cjena goriva. tada je sirova nafta bitan čimbenik, tj. jedini i referentni čimbenik u cijeni goriva.

  Ovaj kompletan ljudski rod je zasnovan na laži, prevari, pljački i jadu. Žalosno ali istinito.
  Pa zar ono Bogati misle da će njima biti savršeno dobro, ako običnim ljudima bide nemoguć život na ovoj planeti.
  Bahati nepismeni ljudski “BOGOVI” koji jako kasno shvate da su samo obični ranjivi i bespmoćni ljudi.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.