Posljednji psihotest policijski službenici u BiH radili su 2006. godine

“Dubljom analizom ustanovili smo kako su posljednji liječnički pregledi i psihotestovi policijskih službenika posljednji put rađeni 2006.”, kazao je pomoćnik ministra sigurnosti BiH i predsjedatelj Odbora za žalbe građana Vjekoslav Vuković. On je podsjetio kako policijski službenici rade pod visokim stresom, ali i da institucije za koje rade trebaju dati adekvatan odgovor na njihov psihički tretman.

“Prošle godine smo donijeli zaključak koji je PS BiH usvojio, a kojim će se naći sredstva da se policijski službenici liječnički tretiraju i imaju adekvatne psihotestove. Čak smo na tragu promjene Zakona o policijskim službenicima kako bi svaka agencija imala svog psihologa”, rekao je Vuković na stručnoj diskusiji o temi “Jačanje policijske odgovornosti i integriteta: Procedure za postupanje u odnosu na pritužbe građana na rad policijskih službenika” održanoj jučer.

Diskusiju je organizirao Centar za sigurnosne studije u suradnji s Odborom za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH te Ženevskim centrom za demokratsku kontrolu oružanih snaga. Cilj diskusije, prema riječima glavnog tajnika Centra za sigurnosne studije Denisa Hadžovića, jest jačanje odgovornosti i integriteta policije, a kako bi se pokušalo povećati povjerenje građana u policiju, piše Večernji list.

“Građani moraju biti svjesni da su zaštićeni od zloupotrebe ovlasti ili ponašanja policijskih službenika tijekom obavljanja rada, da će njihove pritužbe biti profesionalno ocijenjene i da će dobiti odgovor je li bilo zloupotreba ponašanja i nesavjesnog rada”, rekao je Hadžović. On je istaknuo kako je podrška iznimno važna jer su individualna prava građana najveća svetinja demokracije.

2 komentara

  1. Ne izmisljaj tee!!!!!

    Like(0)Dislike(0)
  2. nebi imali 3 policajca u općini misec dana kad bi ih sad uradili dok nebi se poprimalo ponovo

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.