Poslodavcima izrečeno 298.650 KM kazni

Porezna uprava Federacije BiH u četvrtak je izvršila 206 inspekcijskih nadzora poreznih obveznika koji obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, u kojima je otkriveno 65 neprijavljenih radnika.

Također, otkriveno je 15 objekata u kojim je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 55 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 12 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja – zapečaćna su 34 objekta i izdato je 127 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama od 298.650 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će i tijekom 2017. nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije te poziva porezne obveznike da poštuju zakone, kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima, priopćeno je iz te institucije.

Fena

2 komentara

  1. Nista vi niste otkrili sa jednim potezom napravili bi vise
    Samo provest da svipenzioneri vrate kartice tahografa i na granici malo kontrole ko radi ( vozi) na crno kao vozac i odma bi otvorili 100 radni mista samo u hercegovini a u bosni i boga pitaj

    Like(2)Dislike(0)
  2. Penzioneri su im jeftiniji netriba im placat doprinose

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.