Postrojavanje 70 novih kadeta Granične policije BiH

Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova AEPTM trenutačno na temeljnoj policijskoj obuci ima 150 kadeta, budućih policijskih službenika Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

 

Prije dva dana, u Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova pristiglo je 70 kadeta Granične policije BiH koji će pohađati četveromjesečne odnosno sedmomjesečne programe temeljne policijske obuke za stjecanje čina ‘mlađi inspektor’ (20 kadeta) i ‘policajac’ (50 kadeta). Među budućim policijskim službenicima Granične policije je 10 žena.

 

Nakon dva dana, rezervirana za zaduživanje uniformi, smještaj po sobama i upoznavanje s kućnim redom, danas je održano postrojavanje nakon kojega se kadetima obratio Branko Vukoja, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Pozdravivši ih u ime svih djelatnika Agencije i svoje osobno, Vukoja je od kadeta zatražio disciplinu i učenje. Naložio je kadetima da pomno prouče i poštuju pravila kućnoga reda, jer – kako je naglasio – ‘u Agenciji trenutačno boravi 150 kadeta i to je jedini način da sustav obuke u Agenciji kvalitetno funkcionira’. Što se tiče nastavnih planova i programa, Vukoja je ustvrdio kako je vrijeme za obradu 17 nastavnih predmeta ‘prilično zbijeno’, te posavjetovao da obuku u sljedećih četiri odnosno sedam mjeseci shvate ozbiljno, jer su to temeljna policijska saznanja koja će, kroz praksu i rad, proširivati i usavršavati.

Na koncu je ponovio da očekuje upornost, ozbiljnost i disciplinu, što će u konačnici biti valorizirano kroz dodjelu certifikata i zasnivanje radnog odnosa u Graničnoj policiji BiH.

Dodajmo ovomu kako je AEPTM u srpnju primila na temeljnu policijsku obuku 25 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA koji se školuju za čin ‘mlađi inspektor’ i 55 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela – DKPT od čega se njih 50 školuje za čin ‘policajac’, a 5 za čin ‘mlađi inspektor’.

Kapaciteti za organiziranje obuke i cjelodnevni boravak kadeta u AEPTM trenutačno su popunjeni. Vukoja je danas kazao i to kako još 100 kadeta Granične policije BiH čeka početak obuke u AEPTM, te izrazio nadu da će nova generacijabiti primljena u novoizgrađenom kompleksu objekata Agencije, čiji će kapaciteti i uvjeti za rad biti znatno veći i kvalitetniji, priopćeno je.

23 komentara

 1. Koje ste vi prodane duse,objavili ste 6-7 clanaka na temu strajka ucenika u posusju,i na svima zakljucali komentare.najbolje zakljucajte portal skroz kad ne date narodu ni zucnuti.ko da smo u sjevernoj koreji.koliko vam placaju tajkuni i politicari da drzite ovakav medij?isti ste ko na radio grudama,posaljes pitanje nacelniku oni ga najprije dobro prouce pa ako slucajno pitanje nacelniku ne odgovara,bace ga u smece.a ko fol glume demokrate ko i on.

  Like(23)Dislike(1)
 2. Bravo Jack!
  Ovo je prepisivanje bivseg sistema. Cenzuriraj sve sto ima veze sa vlastodrscima.

  Like(12)Dislike(0)
 3. Momci i cure nek vam je sa srećom.

  Like(4)Dislike(0)
 4. Sretno momci i cure sve naj bolje

  Like(4)Dislike(0)
 5. Sretno

  Like(1)Dislike(0)
 6. Srećno.

  Like(0)Dislike(1)
 7. Sretno i nastavite ko i ovi do sad.hvatajte ljude koji prigone plasticne boce,il nose kilo mesa priko granice a one sto svercaju slepere cigara i slicno pustite na miru.

  Like(11)Dislike(1)
 8. Bog neka ih blagoslovi i čuva i da pravedno i dostojanstveno čuvaju svoju granicu.
  Sretno momci.

  Like(2)Dislike(0)
 9. Jack u formi.

  Like(4)Dislike(0)
 10. Nego

  Like(0)Dislike(0)
 11. Jack i tebe posao ubi, na vakom danu ti stalno na internetu, za tebe je ovdje Njemačka. Iman neke prijatelje što su otišli u Njemačku i jedino se sa njima dopisujem uvečer poslije posla jer dok rade nema dopisivanja. Znači tebi je bolje nego u Njemačkoj

  Like(1)Dislike(4)
 12. Sretno svima.Budite hrabri odvazni pošteni.

  Like(1)Dislike(0)
 13. Nije vezano za ovi članak,al stvarno di bi god moglo bit kritike vlasti,slučaj u Posusju, tu su komentari zatvoreni. Na ovom portalu jos živi jednoumlje.

  Like(1)Dislike(0)
 14. Naporan si više s tim komentarima za Posušje. Neki dan su ti napisali da je zabranjeno komentirati taj slučaj zbog djece koja su maloljetna. A vidiš li da je na svim ostalim člancima dopušteno komentiranje politike. Pogledaj samo komentare na Ljubu Grizelja.

  Like(2)Dislike(2)
 15. Za anonimno sto mi prigovara kako mene “posa ubi”ne bih te kleo al ne da ti bog da te gonilo sta je mene u zivotu.ja radim svoj posao casno i odgovorno,a za napisati komemtar mi triba minuta dvi,jel to nerad,vise ti triba za zapalit cigaru.

  Like(2)Dislike(0)
 16. Za ja..pa ti si stvarno glup ako virujes da zatvore kom radi djece. Ne radi se tu o dici nego o korupciji i mitu a dic lipo dođu za izgovor.

  Like(1)Dislike(0)
 17. Pa dobro kad si ti tako pametan onda nam objasni zašto na drugim člancima koji imaju veze s HDZ-om nisu zaključani? Nađi na portalu još jedan u kojem se spominje hdz, Ružica, prosvjeta…, a koji nije vezan s ovim slučajem, pa nam prosvijetli pamet.

  Like(0)Dislike(0)
 18. Šta mi uradiste od make Drzave

  Like(0)Dislike(0)
 19. Za ja.,ma imas ti informacija iz prve ruke pa ili si uhljeb ili si involviran u cijelu priču..jbt koji interes ima prosvjetna insp žurno ispravljat ocjene ako nisu eurići kanuli..ona zna bolje od profesora koji s djecom rade cijelu godinu..??

  Like(0)Dislike(0)
 20. Ovi kadeti izgledaju ko ascone

  Like(1)Dislike(0)
 21. Otvori ljubuski-info, uvjeri se da nisi u pravu, i objasni zašto su na tom portalu dozvoljeni komentari za gimnaziju u Posušju?
  A svaki normalan portal se ogradi od svih komentara, jednom izjavom (koja se nalazi iznad svih komentara), a normalno, prosti i nekulturni komentari se brišu.
  Ovdje je nešto drugo na stvari…

  Like(0)Dislike(0)
 22. Sretno svima.

  Like(0)Dislike(0)
 23. Džaba ih hvalite. Njima ni Bog ne želi pomoć. Svi carinici će goriti u paklu.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.