Posušaci će dominirati Vladom ZHŽ-a

Posljednjih dana dosta se pisalo o novim imenima ministara u Vladi Zapadnohercegovačke županije. Na posljednjem sastanku županijskog odbora HDZ-a BiH ipak je došlo do nekih promjena u odnosu na medijska nagađanja, pa će tako na čelu ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša biti Miroslav Ramljak, a ne kako se pisalo Ivan Bešlić.

Ramljak je ovu dužnost obnašao i devedesetih godina. Drugo ministarstvo sa sjedištem u Posušju također je pripalo HDZ-u Posušja, pa će ministar gospodarstva biti Dario Sesar.

 -Što se Posušja i Gruda tiče, to je dogovoreno. Najviše trzavica je bilo između širokobriješkog i ljubuškog HDZ-a. Oni su čak i jedni drugima govorili koga bi trebali predložiti za koje ministarstvo, objasnio je za Dnevnik.ba jedan od članova zapadnohercegovačke županijske organizacije HDZ-a BiH.

Iako se pri raspodjeli ministarstava vodi računa o ravnomjernoj općinskoj zastupljenosti, u Vladi ipak je četvero ministara što izravno, što neizravno iz Posušja. Uz Ramljaka i Sesara, tu je i nova ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, koja je rođena u Posušju, ali se udala u Grude, gdje i živi, te Mladen Begić, koji je također Posušanin rođenjem, ali živi u Širokom Brijegu.

Gruđanima je još pripalo i ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi koje će i u narednom mandatu voditi dr. Stjepan Bogut, a iz širokobriješkog HDZ-a u vladu bi trebala doći Anita Markić, ministrica pravosuđa i uprave.

Zdravko Boras iz Ljubuškog bit će ministar unutarnjih poslova, a Toni Kraljević ministar financija i dopredsjednik Vlade.

-Za petnaestak dana znat ćemo sve, sad oko toga ne mogu ništa komentirati, kazao je za Dnevnik.ba mandatar nove Vlade i aktualni premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić, dodajući kako ga puno više brine to što ne mogu napraviti rebalans proračuna pa da proračunski korisnici dobiju plaću i topli obrok. Zbog toga je u školama jučer (21. siječnja 2015.) održan štrajk upozorenja.

-Rebalans proračuna za 2014. godinu je Vlada usvojila i Skupštini dostavila još 10. prosinca prošle godine. Iz meni nepoznatih razloga taj rebalans nije stavljen na dnevni red sjednice Skupštine ZHŽ-a, kazao nam je Ćosić očekujući kako će se i taj problem uskoro riješiti.

 Dnevnik.ba

4 komentara

 1. Šteta Bešlić je dobar čovik i ministar bi bio dobar, bez kamenčića po džepovima, njihov vođa iz Posušja slaže kockice svog mozaika

  Like(0)Dislike(0)
 2. naprid posušjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  Like(1)Dislike(0)
 3. Bešliće se pita i u Grudin i u Pošušju

  Like(0)Dislike(0)
 4. Grudama jola ne Grudin

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.