Posušanka Josipa Milas autorica je popularnog teksta o Hercegovkama kojeg je prenijela Ornela Vištica

Mostarska glumica Ornela Vištica, članica ansambla satiričkog kazališta Kerempuh povodom Dana žena oglasila se na Facebooku. Podijelila je zanimljiv osvrt o suvremenoj Hercegovki. Iako poznata glumica ne zna tko je autor teksta, mi vam otkrivamo da je riječ o posušanki Josipi Milas koja svoje tekstove objavljuje na stranicama našega portala.

Josipa je za naš portal kazala da je tekst objavila na svome facebook profilu i da se jako ugodno iznenadila kad je na portalima vidjela da ga je popularna glumica podijelila. “Tekst nisam smatrala nešto pretjerano dobrim, ali izgleda da se ljudima svidio i da je netko od onih koji me prate tekst poslao Orneli jer ga je smatrao prigodnim obzirom na povod i obzirom da je glumica Hercegovka. Iznenađena sam i naravno da mi je iznimno drago”, kazala nam je Josipa.

Ornela Vištica objavila je status na Facebooku koji prenosimo u cijelosti:

“Ovo mi je danas rodica poslala pa odlučih podjeliti, ne znam tko potpisuje tekst ali ima istine

Na njenom licu vidiš sve. Ne zna ti ona kriti osjećaje, niti zeli. Kada je sretna, prepoznaje se ona po najglasnijem smijehu, kad je ljuta, reći će ti sve u facu.. Nema ti kod nje pretvaranja. Ona ti jako voli voljeti, i kada zaslužiš tu ljubav, onda si najvoljeniji na svijetu.. Hercegovku ćeš prepoznati po njenom elegantnom hodu i ponosu, po karakteru.. Lažu vas kada kažu da se deremo i svađamo. Nismo, tipična Hercegovka nije svađalica s brda. Sve ono s filmova i serija, vam je laž.. Najveće dame svijeta vidjela sam ovdje. Žene koje uzdignute glave koračaju kroz čivot, usprkos svim problemima svijeta. Ona je borac, žena majka kraljica. Za svoju obitelj će uraditi sve, i ništa joj nije teško.. Voli i prihvaća sve kulture svijeta. To je žena koju u istom danu možeš vidjeti u trenirci s djecom i u svečanoj haljini na najvažnijem događaju u gradu. Hercegovka je žena koja će i u 70-toj godini razmišljati o tome jesu joj djeca i unučad gladni, i dat će im zadnji komad kruha. Samo da su oni dobro! Hercegovka će te uvijek saslušati i dati zagrljaj, ona ti je najbolji prijatelj svijeta.. Hercegovku ćeš prepoznati po damskim manirima i knjigama na polici, iako se nikada neće hvaliti.. .Uvijek miriše na ljubav, majčin zagrljaj, prijateljstvu i buru dok kuha rastiku i peče kruh.. Njena djeca su odgojana sa puno ljubavi, a kuća miriše na dječju sreću.Tipična Hercegovka je netko, tko je puno toga prošao kroz život, a svejedno raširenih ruku čeka sutra. Mozda je ponekad oprezna, no kada te prihvati, onda imas njeno srce do kraja zivota. Ne voli ti ona lazi i licemjerne ljude, odmakne se samo jedno jutro od takvih, bez ruzni rijeci i mrznje.Sve drugo sto cujes je lazan marketinski trik ili si bas upoznao crne ovce, a i njih mora biti Ps najmanje jedan muski član obitelji se zove Ivan/ Ante a sve češće ima barem 1 prijateljicu koja je Make up artist. Ja sam ponosna Hercegovka.”

posusje.net

6 komentara

 1. Josipa svaka čast

  Like(0)Dislike(0)
 2. Ponosna hercegovka

  Bas tako

  Like(1)Dislike(0)
 3. Josipa super lijepo napisano i uistinu je tako

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ovakve su sve normalne žene današnjice u cjelom svijetu ,,nikakve razlike nemaju Hercegovke od Dalmatinki ili žena iz nekih drugih podneblja.Nekada davno u vrijeme naših baka Hercegovke su se razlikovale po mnogočemu od drugih žena u svijetu. Danas mi nismo ništa posebnije od drugih žena….(jedino sam uočila raštiku kao neku posebnost )

  Like(0)Dislike(1)
 5. Ovako opisati Hercegovku onakva kakva zaista je
  Malo je žena kao u Hercegovini

  Like(0)Dislike(0)
 6. Bravo za žene Hercegovke svaka čast

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.