Posušje: Hitno riješiti problem sjeverne obilaznice koja je od 1992. odnijela 10 života

POSUŠJE – Na sjednici Općinskog vijeća Posušje usvojeni su prijedlozi kandidata kojima će se dodijeliti godišnja javna priznanja općine Posušje. Tako će se Zlatna plaketa “Grb općine Posušje” dodijeliti Slavku Grubišiću, a Zahvalnica općine Posušje Vijeću mladih, Žarku Romiću –Džaji, Miri Čuturi- Roji i Jozi Barišiću – Jojiću.

Smrtonosna obilaznica

Vijećnici su, potaknuti nedavnim tragičnim događajem na sjevernoj obilaznici, kada su dvojica tinejdžera sletjeli s ceste u dvorište jedne kuće te pregazili 14-godišnju djevojčicu i njezinog godinu dana mlađeg brata, raspravljali i o sigurnosti na cestama. Riječ je o duljini od 1950 m ceste na kojoj je od 1992. godine do danas ugašeno 10 života.

Općinski načelnik Branko Bago je rekao kako je obavio razgovor s mještanima područja gdje se dogodila nesreća, te u svrhu što skorijeg iznalaženja rješenja treba održati sastanak s predstavnicima relevantnih institucija sa županijske i općinske razine. Dodao je kako od sastanka očekuje smjernice za konkretna rješenja koja se žurno moraju realizirati. Također, na sjednici je iznesena informacija kako uskoro kreće izgradnja kružnog toka na Južnoj obilaznici u Posušju (raskrsnica prema Grudama).

Tomislav Bašić, tajnik Sportskog saveza općine Posušje informirao je vijećnike kako je u protekloj godini Savez, između ostalog, inicirao i sudjelovao u obnovi male sportske dvorane.

“Sanirano je krovište, izmijenjeni dotrajali otvori i izvršeno je ličenje cijelog prostora čime su se značajno poboljšali uvjeti rada u ovoj dvorani, kako za  učenike i nastavno osoblje, tako i za sportaše i ostale korisnike. Usvojen je kućni red i cjenik slobodnih termina. Za korištenje velike sportske dvorane u slobodnom terminu, za sat vremena zainteresirani će izdvojiti 50, a za malu dvoranu 30 maraka”, pojasnio je Bašić.

Regulacija prometa

Također, dana je suglasnost na korekciju dijela mjesečnih naknada za održavanje mjernih mjesta za vodu JP Vodovod. Vijećnici su usvojili i prijedlog odluke o regulaciji prometa u Ulici A.G Matoša prema kojoj će ova ulica, u neposrednoj blizini Policijske uprave Posušje, biti stavljena u funkciju kao jednosmjerna. Na ovakvo rješenje predlagatelj se odlučio zbog blizine novoizgrađenih autobusnih stajališta za učenike, i njihove velike koncentracije u ovoj ulici tijekom školske godine.

DL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.