Posušje: Kazna od 2000 KM za prekoračenje brzine

Policijski službenici PU Posušje utvrdili su identitet švicarskog državljanina koji je, u kratkom vremenskom razdoblju, u mjestu Broćanac počinio pet prometnih prekršaja i jedan prekršaj protiv javnog reda i mira, te su istoga sankcionirali u skladu s važećim zakonskim odredbama.

Naime, stacionarni radar marke Traffistar SR 520, koji je postavljen uz magistralnu cestu M-6.1 u mjestu Broćanac, općina Posušje, snimio je pet prekršaja koje je počinio vozač motornog vozila marke BMW, švicarskih registarskih oznaka.

Na dijelu magistralne ceste M-6.1, koja prolazi kroz naseljeno mjesto Broćanac, gdje ograničenje brzine iznosi 60 km/h, snimljeni su slijedeći prekršaji:
– 30.12.2014. godine, u 16:46 sati, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 120 km/h,
– 02.01.2015. godine, u 11:25 sati, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 121 km/h,
– 05.01.2015. godine, u 14:54 sati, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 87 km/h,
– 06.01.2015. godine, u 12:16 sati, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 108 km/h,
– 07.01.2015. godine, u 10:22 sati, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 113 km/h, s tim što je kamera snimila vozača i suvozača u trenutku dok pokazuju srednji prst prema radaru, što je okvalificirano kao prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a) Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke (Omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba).

Operativnim radom policijski službenici PU Posušje utvrdili su da je, u svim slučajevima, motornim vozilom marke BMW, švicarskih registarskih oznaka, upravljao švicarski državljanin P. G. (34), koji trenutno boravi na širem području općine Tomislavgrad, dok se 07. siječnja s njim u vozilu kao suvozač nalazio I. Z. (27) iz mjesta Bukovica, općina Tomislavgrad.

Temeljem zahtjeva PU Posušje policijski službenici PU Tomislavgrad lišili su slobode P. G. (34) i priveli ga u službene prostorije PU Posušje gdje je nad njim izvršena prekršajna obrada, tijekom koje je isti priznao izvršenje svih navedenih prekršaja. Također, u službenim prostorijama PU Posušje izvršena je prekršajna obrada nad I. Z. (27) tijekom koje je isti priznao izvršenje navedenog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Švicarskom državljaninu P. G. (34) uručen je prekršajni nalog – za počinjene prometne prekršaje izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 1350 KM, a za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 700,00 KM.

Švicarski državljanin P. G. (34) platio je kaznu u roku od 8 dana tako da mu je ista prepolovljena, odnosno za navedene prekršaje platio je jedinstvenu kaznu u iznosu od 1025,00 KM.

BH državljaninu I. Z. (27) iz mjesta Bukovica, općina Tomislavgrad, PU Posušje poslat će poštom prekršajni nalog kojim mu se, zbog prekršaja protiv javnog reda i mira iz čl. 12. st. 1. tč. a) Zakona o javnom redu i miru ŽZH, izriče novčana kazna u iznosu od 700,00 KM, navodi se iz MUP-a ŽZH.

4 komentara

 1. Ovo nije za ovakvu kaznu.
  Ovo je za suca za prekršaje koji bi trebao utvrditi puno veću kaznu.
  Ovo je ponavljanje djela s čistom namjerom i predomišljajem.
  Premala kazna.

  Like(1)Dislike(1)
 2. a da je iz Posušja nebi bilo kazne

  Like(2)Dislike(0)
 3. Od kada je pokazivanje srednjeg prsta radaru “omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba”?!
  Stvarno pravo policijsko tumačenje zakona!
  Ovo će lako pasti na sudu, ako momak iz Bukovice uzme odvjetnika.

  Like(1)Dislike(0)
 4. sto ste stavili ime i prezime on vam jebava mater sakrijte ga dobro

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.