Posušje: Među 2406 nezaposlenih, čak 352 prodavača, 119 frizera, 210 ekonomista, 23 pravnika…

Velik je broj nezaposlenih na službenim popisima na sve strane pa tako i u Posušju.

Izvješće posuške Podružnice Službe za zapošljavanje ZHŽ-a to potvrđuje. S tim podacima su upoznati i vijećnici OV-a na prošloj sjednici. Uslijedili su komentari među Posušankama i Posušanima koji su dugo nezaposleni. Tako nam se požalila i jedna Čitlučanka iz MZ Čitluk koja je na popisu nezaposlenih punih 30 godina. Ima i onih koji će “mirovinu” dočekati na popisu nezaposlenih kada, navrše 65 godina života.

Voditeljica Službe za zapošljavanje posuške Podružnice Ivana Erceg iznijela je pokazatelje te struke koje dugo i u velikom broju čekaju na posao.Tako su rekorderi prodavači kojih je na popisu čak 352. Mnogo je i ekonomista koji nemaju dobrih izgleda za zaposlenje – 210 ih je sa SSS, 50 VŠS te 26 s VSS. Veliki broj je i frizera, 119. Morat će svakako mijenjati ta zanimanja koja nemaju izgleda za rad u toj struci. Na posao čekaju 23 pravnika te 17 nastavanika a i profesoara hrvatskog jezika.

U Udruzi gospodarstvenika i službama Općine već su pokrenuli neke promjene u školovanju onih struka i zanimanja koje nemaju ni minimalnih izgleda za posao. Traži se promjena i orijentacija za one koje traži tržište rada pa se uvode upravo te struke, a kreće se i u projekte korištenja svih resursa od kamena do smilja za smanjenje broja onih koji čekaju radno mjesto.

VL

1 komentar

  1. Love

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.