POSUŠJE: PREDSTAVLJENA “SLOVARICA MOGA ZAVIČAJA” AUTORICE DIJANE GALIĆ

U Posušju je u sklopu manifestacije “Posuško lito” predstavljena  „Slovarica moga zavičaja“ autorice Dijane Galić.

Knjiga sadrži 30 pojmova koji počinju različitim slovima abecede, a koji su značajni za Posušje. Tako u knjizi pronalazimo značajna mjesta, objekte, kulturne i vjerske znamenitosti, institucije i poznate osobe s kratkim tekstovima prilagođenim osnovnoškolskom uzrastu učenika, fotografijama i crtežima učenika.

U programu predstavljanja sudjelovala je profesorica Helena Lončar koja je kazala kako bi svaka općina i grad u Županiji Zapadnohercegovačkoj trebao raditi na tome da ima svoju slovaricu.

Na kraju se autorica Dijana Galić zahvalila na pomoći i podršci ponajprije svojoj obitelji, roditeljima svojih učenika, općini Posušje i načelniku, Grafotisku Grude, izdavačkoj kući Alfa i svima koji su na bilo koji način pomogli da ova knjiga ugleda svjetlo dana. 

Osim što sa svojim jednostavnim ilustracijama služi učenju abecede, slovarica je i odličan predložak s pomoću kojega možemo u svim nastavnim predmetima širiti znanja o svojem kraju. Crtežom, pjesmom, pripovijedanjem legendi i istinitih priča, prikupljanjem podataka ili šetnjom svojim krajem učenici će lakše povezati određeno slovo sa svojim mjestom ili dijelom svojega mjesta.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.