POSUŠJE ZA VODOTORANJ: Zajedničkim snagama donirane 24.000 kuna

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je proteklog vikenda članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne – Posušje.

Ta je udruga provela akciju prikupljanja sredstava za projekt obnove vukovarskog vodotornja pa su gradonačelniku Penavi uručili ček na iznos od 24.000 kuna.

pic_01

– Nije važna visina doniranog iznosa, nego zajedništvo koje se pokazuje na djelu – ponovio je još jednom Penava, uz zahvalu gostima iz Posušja.

– Od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, vodotoranj je na čekanju. Konačno, dočekali smo vrijeme kada će taj simbol otpora, gorostas koji je odolijevao silnim neprijateljskim granatama, zaživjeti u jednom potpuno drugom ruhu – dodao je Penava, istaknuvši kako grad Vukovar kroz taj obnoviteljski projekt svjedoči mnogo važnijoj priči, priči zajedništva koje je ujedinilo Hrvate u domovini i svijetu.

Ček na navedeni iznos je gradonačelniku Vukovara uručio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne – Posušje, Mladen Bašić.

pic_02

– Naša udruga uvijek je tu za Vukovar i Hrvatsku, i u ratu i u miru – kazao je pritom.

Boraveći u Vukovaru, članovi navedene udruge obišli su Mjesto sjećanja u vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-obilježje Ovčara, vodotoranj i Dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Inače, u donaciji su sudjelovali članovi Udruge, ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje, brojni gospodarstvenici i Općinsko Vijeće općine Posušje.

Posušje.net/glas-slavonije.hr

1 komentar

  1. Bravo za Posušje

    Bravo za organizatore ove humaniztarne akcije za grad heroj Vukovar.
    Kod nas u Drinovcima su čak odbili ekskurziju za djecu Osnovne škole koja je trbala ići između ostalog i u Vukovar.
    Zamislite samo, izabrali su ekskurziju za Istru koja uključuje i obilazak Brijuna.

    Like(4)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.