POSUŠJE: Završeno raspelo za misu pape Franje u Sarajevu (FOTO)

Robert Tomić iz Posušja završio je s rezbarenjem križa koji će biti postavljen za vrijeme slavljenja svete mise pape Franje u Sarajevu, a raspelo bi trebalo biti isporučeno ove srijede.

Drveni kip Isusa Robert je načinio od orahova drva i teži oko 250 kilograma, dok križ pravi od hrastova. Nemjerljiva je radost zavladala u obitelji kada je saznao da će njegovo raspelo biti postavljeno uz oltar odakle će papa Franjo govoriti misu.

Velika radost

– Planirao sam ići u Rim jer je Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo organizirao zajednički susret s Papom 1. svibnja. Morao sam otkazati put toga dana i onda sam dobio telefonski poziv da pošaljem slike Isusova kipa u Sarajevo. To sam učinio i uistinu je velika bila radost u onom trenutku kada su mi priopćili da će drveni kip Isusa na križu koji radim biti postavljen uz oltar, govorio je Robert Tomić za Večernji list.

image

image

image

image

image

image

image

Posušje.net/Foto: Ivica Ćuk

7 komentara

 1. Svaka čast! Jako lijepo izgleda.

  Like(0)Dislike(0)
 2. ja 2.lipanj 2015

  Sve pohvale!

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ne vidim razliku izmedju boga i snjeguljice, oboje su likovi iz bajki

  Like(0)Dislike(2)
 4. nešto mi se čini da je glava velika naspram tijelu i nigdje nisam vidila da su taro ruke skupljene već raširene a ljepo je izrezbario pravi umjetnik

  Like(0)Dislike(0)
 5. baš je prekrasno

  Like(0)Dislike(0)
 6. Ovo je iz komada drvo i ne možeš uvijek sve da sto posto bude po špagu. Osim toga ima umjetnička duša i sloboda, a ovo je prekrasno napravljeno! Sve je zapravo počelo u korizmi u Gorici kad je Robo izlagao na korizmenim tribinama Bratovštine. Prva njegova izložba se tada desila. Bravo Robo!

  Like(0)Dislike(0)
 7. Čudo, čudo Božje!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.