Posušje: ‘Zeleno svjetlo’ za 16 projekata od 1,6 mil. KM

Na 32. sjednici OV Posušje razmatrana su izvješća udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Naglasak je bio na rješavanju problematike revizije branitelja i na donošenju novog zakona kojim bi se regulirala njihova prava i status. Potvrđena je dosadašnja dobra suradnja s općinskom Službom za branitelje iz DR i načelnikom, koju treba nastaviti.

Iz udruga su potaknuli da se sredstva raspodjeljuju prema podnesenom planu rada i planiranim projektima. S time se složio i načelnik te predsjednik OV koji je naglasio da taj kriterij treba vrijediti i za sve ostale udruge. Usvojen je i prijedlog izdvajanja po 100 KM od vijećničkih naknada za akciju obnove Vukovarskog vodotornja – simbola obrane grada heroja i hrvatskog naroda.

Razmatrana su brojna izvješća. Iz Jedinice za lokalni razvoj Ivan Miličević prezentirao je kako je protekle godine od 36 upućenih projekata na više razine vlasti i fondove, njih 16 dobilo “zeleno svjetlo”. Općina Posušje privukla je oko 1,600.000 KM. To je ujedno povećanje sredstava preko odobrenih projekata u iznosu od 9% u odnosu na 2014

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.