Potvrđeno: Lijanovići prodaju tvrtku, poznat mogući kupac

Jerko Ivanković Lijanović, suvlasnik Mesne industrije “Lijanović”, kazao je da se njegova obitelj više neće baviti proizvodnjom i preradom mesa, i to nakon više desetljeća u ovom biznisu.

“Nemoguće je baviti se tim poslom u ovoj državi, pogotovo kada je riječ o politički angažiranim osobama. Politička konkurencija koristila je institucije vlasti i pravila nam štetu”, rekao je Lijanović za Avaz.

Kompanija HETA, jedna od najvećih organizacija za prodaju imovine u jugoistočnoj Europi, oglasila je prodaju kompleksa “MI Lijanovići” u širokobriješkom naselju Visoka Glavica. HETA je 2014. preuzela veliki portfelj nenaplativih kredita od Hypo banke, a ta je banka stavila pod hipoteku Lijanovićeve objekte.

“HETA je preuzela uz našu suglasnost i traži se strateški partner koji bi nastavio proizvodnju te zaposlio ljude”, rekao je Lijanović. On je dodao da bi turska kompanija “Asja”, koja je jedno vrijeme obavljala proizvodnju na Visokoj Glavici, mogla preuzeti njihovu mesnu industriju.

“Pretpostavljam da je ‘Asja’ ozbiljan partner”, rekao je Lijanović, koji nije želio kazati o kojoj se cifri radi, odnosno koja je vrijednost hipoteke. Svojedobno su mediji pisali da Lijanovići duguju Hypo banci 5 milijuna eura, prenosi Biznisinfo.ba.

Podsjetimo, protiv Lijanovića se vodi sudski proces za utaju poreza u predmetu “Meso”.

7 komentara

 1. Kada se zbroji i oduzme ispada da je obitelj Lijanović godišnje trošila oko 2 miliona maraka više nego je zarađivala. Pravi primjer balkanskih lopova, djeca i žene im vozaju skupa auta, neplaćaju poreze i tako uništavaju sve oko sebe. Zamislite kakva je to država kada su prodali 2 miliona robe iz robnih rezervi.Svemu lošem dođe kraj pa tako i njima i njihovom nepoštenju. A ovo je samo tek početak toga kraja.

  Like(1)Dislike(1)
 2. Kako su nastali,nekako odjednom bogati a sad se ne moze!Ja misliopo njihovoj prici da oni jedino nesto znaju u citavoj hercegovini!

  Like(0)Dislike(0)
 3. Da su barem prema radnicima bili fer moglo bi se tolerirati sto kradu od drzave…donekle

  Like(0)Dislike(0)
 4. Šta mislite koje veći lopov oni ili oni ko im je da program i omogućio utaju poreza koji su naravno pošteno podijelili na nekoliko dijelova

  Like(0)Dislike(0)
 5. Kako može prodati firmu, a nije izmirio obveze prema državi.
  Nije mi jasno.
  Pošten čovjek ne može registrirati auto ako ima i jednu neplaćenu kaznu iz prometnog prekršaja.

  Like(1)Dislike(0)
 6. Pravi primjerci hercegovackog gospodarstvenika!

  Like(0)Dislike(0)
 7. nije bitno ko prodaje već ko kupuje firmu pojedinci mogu šta oće toje tako unas

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.