Povijesna utakmica u Kataru: Na obje strane braća, Hrvati, Bosanci i Hercegovci

Danas će rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske odigrati posljednji susret u grupi B Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ova utakmica po svemu sudeći neće imati nikakav rezultatski značaj. Naime, Hrvatska je osigurala prvo mjesto, dok BiH može proći dalje samo ako pobijedi Hrvatsku, a Tunis izgubi od Irana. Budući da Tunis igra ranije i da je ogromni favorit protiv Irana, čini se da će Hrvatska i BiH igrati samo za prestiž.

Ipak, sudar BiH i Hrvatske imat će svoju draž i bit će jedna od najneobičnijih utakmica u povijesti sporta. Naravno, glavna posebnost je ta što će jedan protiv drugog igrati dva brata – hrvatski reprezentativac Igor Karačić i BiH reprezentativac Ivan Karačić.

Druga posebnost je ta što su brojni igrači u obje momčadi usko povezani s obje zemlje. Primjerice, Nikola Prce, koji zbog suspenzije neće moći igrati, bio je mladi reprezentativac Hrvatske i igrao je s Igorom Vorijem, a na drugoj strani nekoliko igrača rođeno je i odraslo u Bosni i Hercegovini.

Igor Karačić i Željko Musa su Mostarci, a vratar Mirko Alilović je iz Ljubuškog. Da je izbornik Slavko Goluža, inače rođeni Stočanin, poveo na prvenstvo Marina Šegu i Denisa Buntića hercegovačka kolonija bila bi brojnija.

I ovako sudar BiH i Hrvatske imat će specifičnu težinu, bez obzira što najvjerojatnije neće imati nikakav rezultatski značaj.

bljesak.info

4 komentara

 1. Srusimo tu jadnu Bosnu i Hercegovinu

  Like(2)Dislike(1)
 2. Ova BiH repka je pretezno od Srba sastavljena tako da se za nju nije navijali u Sarajevu.

  Like(0)Dislike(0)
 3. A šta mater rodi, našega IGORA i izrod!
  Ali pobjedili smoooo, to je najvažnije!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Jeli nastupala BiH ili samo Bosna kad i Hercegovci viču da igraju za Bosnu?
  http://sipovaca-portal.blogspot.com/2015/01/ljubusak-se-nastupajuci-za-bih-odrekao.html

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.