Povijesni nastup grudskih rukometašica u EHF cupu

Grudske rukometašice u srijedu 14. listopada u ranim jutarnjim satima putuju za Sarajevo odakle će odletjeti prema Islandu na prve utakmice u povijesti kluba u nekom Europskom natjecanju.

Iako su Gruđanke prvakinje BiH, ipak igraju u EFC Cupu jer BiH ima veoma nizak koeficijent u Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) pa nema pravo na sudjelovanje u kvalifikacijama za ligu prvaka.

EHF Cup je jače i kvalitetnije  natjecanje od Challenge Cupa i Kupa pobjednika kupova. Ove godine u EHF Cupu sudjeluje 46 klubova iz 31 države, a od toga 15 klubova su prvaci država.

Domaćin HŽRK Grude Autoherc je predstavnik Islanda, ekipa Fram iz glavnog grada Reykjavika. Ova ekipa je sudionik raznih Europskih natjecanja svake godine i u pravilu svake godine prođe dva do tri kola. Radi se o iskusnoj ekipi kako po iskustvu u Europskim natjecanjima tako i po starosti igračica. Tako je  prosječna starost igračica Frama nešto više od 26 godina, dok su naše djevojke u prosjeku “stare” nešto više od 18 godina.

Da Islanđanke svakako žele prolazak u sljedeću fazu natjecanja vidljivo je iz toga što nisu ni pod kakvim uvjetima željele pristati da se obje utakmice igraju u Grudama. Njihov je izričit stav bio da se uzvratna ili obje utakmice moraju igrati u Reykjaviku. Osim toga pred početak ove sezone ekipa Frama se znatno pojačala angažiranjem  tri reprezentativke Islanda.

 • Naša ekipa putuje u Reykjavik sa željom da se u svom premijernom euro nastupu predstavi u najboljem svjetlu i da pruži što jači otpor velikom favoritu. Nakon dobrog starta u Premijer ligi odlično smo raspoložene, vesele i sretne zbog putovanja ali i željne dokazivanja na Islandu koji je zemlja rukometa. Svjesne smo snage svog protivnika, ali ponavljamo ono po čemu smo poznate, a to je da nema predaje, i da ćemo se boriti DO KRAJA ZAJEDNO, kazali su iz HŽRK Grude Autoherc

Utakmice u Reykjaviku igraju se 16. i 17.10.2015., a povratak ekipe je planiran u nedjelju 18.10.2015 u kasnim noćnim satima.

 • Ovom prigodom želimo zahvaliti onima koji su omogućili ovo putovanje osiguravanjem sredstava za avionske karte, a to su Općina Grude, Eronet, Violeta d.o.o. , AX Soling d.o.o. ,Županija Zapadnohercegovačka, Putovi d.o.o., Frank trgovina d.o.o.,  Orbiter G d.o.o,  Grafotisak d.o.o., TP Drinovci, zatim našem generalnom pokrovitelju firmi Autoherc d.o.o. koji je donirao prijevoz do i sa aerodroma  u Sarajevu , kao i onima koji su omogućili da cure na Island putuju u novoj opremi, a to su  Putovi d.o.o., ProCredit banka Mostar, Atelier Jukić Posušje, Grafix(Pila) Grude i Grand sport Široki Brijeg, poručile su grudske rukometašice.

7 komentara

 1. Žali bože novaca

  Like(0)Dislike(6)
 2. Žali Bože kisika za takve kao što si ti ggg

  Like(0)Dislike(0)
 3. bravo cure, sritan vam put i da što boljirezultat ostvarite

  Like(3)Dislike(0)
 4. Sretno cure <3

  Like(0)Dislike(0)
 5. a zasto su naše pristale da se obe igraju na islandu,ako se mogu pojačati sa 3 igračice i ako su tako ozbiljna ekipa zasto to nemogu doći u grude…glupe uprave sto su pristali da se tako igra…

  Like(0)Dislike(0)
 6. Zato sto nemaju para a ovako ce im islandjani pokrit pola troskova… islandjani su puni ko brod i svejedno im

  Like(0)Dislike(0)
 7. bekijska prdilola

  di su te grudske gazde što se ne isprse znaju samo u meminoj izbi kenjat

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.