Požari zahvatili Hercegovinu, na Pologu ugrožene kuće

Na Pologu je danas izbio požar koji se opasno približio kućama.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su nam rekli kako se tri ekipe nalaze na terenu u Pologu. ”Tri ekipe su na terenu u Pologu, trenutno je aktivno još nekoliko požara, i očekujemo informacije s terena”, rekli su vatrogasci.

Čitatelji su nam se javili govoreći kako su i oni spremni pomoći, jer je kažu požarstigao do kuća. ”Požar je stigao do kuća. Mještani čekaju s vodom pored svojih kuća spremni za gašenje”, napisali su nam mještani Pologa.

Srećko Hrkać zapovjednik Vatrogasnog društva Široki Brijeg je rekao kako ih iz Mostara još uvijek nisu zvali za ispomoć. Inače, kako je pojasnio imaju dvije cisterne a jedna im je odnedavno u kvaru te sada raspolažu s jednom cisternom koja je trenutno na terenu u Knešpolju.

Inače, trenutno je aktivan požar i na Gubavici, gdje gori makija, a vjetar otežava gašenje. Također veliki požar zahvatio je obronke planine Čvrsnica i već nekoliko dana vatrogasci ga bezuspješno pokušavaju ugasiti.

Također, Helikopter Oružanih snaga BiH jutros je gasio požar u Jablanici, a u FCUZ-u pretpostavljaju da će helikopter u poslijepodnevnim satima ponovno imati nekoliko preleta s izbačajima vode.

Bljesak.Info

1 komentar

  1. Ovi iz sirokog vele nsu nas zvali za gašenje a imamo jednu neispravni cisternu i jednu na terenu,pa cime bi gasili, rukama i dekama mozda ?!

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.